CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Erdoğan Toprak'la, ''Demokrasiler Çağında Uygarlık'' konulu uluslararası felsefe sempozyumunun yapıldığı WOW Otel'e geldi.

Bakırköy Belediyesi ve MonoKL Yayınları tarafından düzenlenen sempozyumun öğleden sonraki oturumunu dinleyen Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun, 'biri bağımsız 9'u BDP'li 10 milletvekili hakkında hazırlanan fezlekeye' ilişkin yöneltilen soruya cevabı ise şu oldu:  

''Arzumuz, dokunulmazlık dosyası olan her milletvekilinin fezlekesinin Genel Kurula indirilmesi ve dokunulmazlıkların kaldırılması. Kızdığınız milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırıp, kızmadığınız milletvekilinin dokunulmazlığını sürdürürseniz bu doğru bir davranış değil. CHP olarak görüşümüz, seçim yapılmasın, kişiler arasında ayrımcılık yapılmasın, dokunulmazlık kaldırılacaksa bütün milletvekilleri için kaldırılsın, ayrımcılık istemiyoruz'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''AK Partili birkaç milletvekilinin ret oyu kullanacağı söyleniyor, bu konuyla ilgili bir duyumunuz var mı?'' sorusuna karşılık da Kılıçdaroğlu, konuyu gazetelerde okuduğunu belirterek, ''AKP'nin iç sorunu, bu konuda duruşumuz, tavrımız çok net'' dedi.