CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdarğlu geçen hafta gerçekleştirdiği CHP grup toplantısında bu haftayı işaret ederek, "FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacağım" demişti.

"Bu yetkiyi ancak belirli kişiler ve kurumlar kullanabilir, esnaf devlete FETÖ'nün müsteşarını tayin edebilir mi?" diye soran Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün elemanlarını devlete yerleştirme yetkisi kimdedir? Tek yetkili iktidardaki parti. İktidar partisi FETÖ'nün elemanlarını devletin kılcal damarlarına yerleştirirken 'Ben bunların terör örgütü üyesi olduğunu bilmiyordum' diyebilir mi?" diye konuştu.

"FETÖ'nün taleplerini yasalaştırdılar” değerlendirmesinde bulunan Kılıçdaroğu, "MGK’nın 25 Ağustos 2004 tarihindeki kararında “Gülen konusu gündeme gelmiş, faaliyetlerine karşı bir eylem planı hazırlanması uygun görülmüş ve bu konudaki tavsiye kararının hükûmete bildirilmesine karar verilmiştir” deniliyor" "MGK'da alınan Gülen kararı Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılmadı. Kimseye haber verilmedi. Tüm riski hükümet adına Erdoğan üstlendi. Peki, FETÖ'nün siyasi ayağı kim?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘DEVLETİN KILCAL DAMARLARINA, FETÖ'NÜN ELEMANLARINI YERLEŞTİRENLERE 'FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI' DİYORUZ’

"Mavi berelilerin sorunları var. Şöyle diyorlar: Aynı mevzide aynı patikada görevde nöbette tatbikatta, operasyonda, karada, denizde, havada, mühimmat ile üçlü dörtlü ranzalarda aynı şartlarda yattığımızı unutanlara sizin desteğiniz ile tekrar hatırlatabileceğimizi ümit ediyoruz. Sorunlarımıza duyarsız kalınması yoksulluk sınırının iki katı altında aylı kalıyorken, emekli maşımız gönlümüzü çok incitiyor diyor. Bizler siyasileri sadece şehit merasimlerinde değil ekonomik sosyal sorunlarımız olduğunda da yanımızda görmek istiyoruz. Ama görüyoruz her defasında sorunlarımıza insani hassasiyet göremiyoruz. Bizler imtiyaz değil adalet istiyoruz' diyorlar."

"Bir terör örgütü devletin tüm kılcal damarlarına nasıl sızar, birinci sorumuz bu. Bu isimleri devletin en hassas yerlerine yerleştiren isimlere FETÖ'nün siyasi ayağı diyoruz."

"Devletin en mahrem birimlerine, devletin kılcal damarlarına, FETÖ'nün elemanlarını yerleştirenlere 'FETÖ'nün siyasi ayağı' diyoruz"

"Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir birimin raporu, "FETÖ devletin bütün kılcal damarlarına sızıyor" diyor, FETÖ'nün elemanlarını devletin kılcal damarlarına kim yerleştirdi, bunları buraya yerleştirenlere 'FETÖ'nün siyasi ayağı' diyoruz."

"Bu yetkiyi ancak belirli kişiler ve kurumlar kullanabilir, esnaf devlete FETÖ'nün müsteşarını tayin edebilir mi?"

"FETÖ'nün elemanlarını devlete yerleştirme yetkisi kimdedir? Tek yetkili iktidardaki parti. İktidar partisi FETÖ'nün elemanlarını devletin kılcal damarlarına yerleştirirken 'Ben bunların terör örgütü üyesi olduğunu bilmiyordum' diyebilir mi?"

"Sağlıklı işleyen bir devlette bütün terör örgütlerini devletin istihbaratı izledi, devletin yöneten hiçbir yönetici de “Benim haberim yok” diyemez"

"FETÖ’nün faaliyetleri devlet tarafından izleniyor muydu? Benim bildiğim son rapor 3 Nisan 1991 tarihli MİT raporu… Gülen hareketinin CIA ile olan bağlantısını saptamıştır bürokratlar"

"24 Ağustos 2004 tarihinde bir karar alındı MGK'de. O dönem başbakan Erdoğan'dı. Gülen hareketinin tehlikeli olduğunu hükümete bildirdiler"

"1999’da dönemin MİT Müsteşarı “Devletin pek çok kademesinde Gülen hareketi yer almıştır” diyordu; FETÖ’yle ilgili sadece MİT mi istihbarat topluyordu, hayır"

"MGK’nın 25 Ağustos 2004 tarihindeki kararında “Gülen konusu gündeme gelmiş, faaliyetlerine karşı bir eylem planı hazırlanması uygun görülmüş ve bu konudaki tavsiye kararının hükûmete bildirilmesine karar verilmiştir” deniliyor"

"MGK'da alınan Gülen kararı Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılmadı. Kimseye haber verilmedi. Tüm riski hükümet adına Erdoğan üstlendi. Peki, FETÖ'nün siyasi ayağı kim?"

"FETÖ'nün taleplerini yasalaştırdılar. Bakanları vekilleri Pensilvanya'ya gönderip taleplerini yasa yaptılar, KHK'lar çıkardılar. Yargıya 160 militan adadınız dedim diye beni hedef aldılar, şimdi hepsi hapiste"

“FETÖ'nün önünü açan siyasi otorite FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Devleti FETÖ'ye teslim eden kişinin adı; Recep Tayyip Erdoğan'dır!”