CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında Erdoğan'a yüklendi.

Ali İsmail Korkmaz'a değinen Kılıçdaroğlu, "Delillerin karartıldığı adaletsizliğin geçerli olduğu bir Türkiye’de yaşıyoruz. Sandığa giderken bu düşüncelerle sandığa gitmenizi istiyorum. Empati kurmanızı istiyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının bir bölümü şöyle:

Ali İsmail Korkmaz gencecik bir üniversite öğrencisi. Annenin ve babanın üniversiteye gönderdiği, kendisi elleriyle güzel bir gelecek yaratacak. Türkiye’ye yararlı olacak, kendi insanı için çalışacak. Eskişehir’de sokak arasında sopalarla ve tekmelerle öldürüldü. Ben bütün annelere ve bütün babalara sesleniyorum.

Empati dediğimiz karşıdaki kişinin yerine kendinizi koyun. Umutla çocuğu yetiştirdiniz, üniversiteye gönderdiniz. O karanlık bir sokakta sopalarla ve tekmelerle öldürülüyor. Öldürüldüğü zaman cumhurbaşkanı adaylarından birisi, polis destan yazdı diyor. Senin çocuğun öldürüldüğünde, karanlık bir sokakta sopayla tekmeyle öldürüldüğünde, polis destan yazıyor diyen adama hala gidip oy verecek misin vermeyecek misin?

Gencecik fidan gibi hayata umutla bağlanmış birisi. Bununla kalmıyor. Onun valisi, devletin valisi değil. O cumhurbaşkanı adayının valisi diyor ki “Ali İsmail Korkmaz’ı arkadaşları öldürmüştür” delilleri karartmaya çalışıyorlar.

Ama yürekli düzgün bir savcı, cumhuriyetin savcısı olan bir kişi delillerin tamamını ortaya çıkardı. Sonra ne oldu? Efendim dava Eskişehir’de görülemez, nereye alacağız kayseri’ye alacağız. Oy kullanmak için sandığa gidecek yurttaşlarıma sesleniyorum. Çocuğu olan, bütün anne ve babalara sesleniyorum. Aynı şey sizin başınıza her an gelebilir.

Gençleri anlamak yerine sopayla tekmeyle susturmak hangi demokraside vardır? Ve bu insan hangi yüzle gelip ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olacağım diyor. Nasıl bir Türkiye’de yaşıyoruz ve sandığa gideceğiz nasıl bir cumhurbaşkanı seçeceğiz. Bunların tamamını düşünmemiz lazım.

Delillerin karartıldığı adaletsizliğin geçerli olduğu bir Türkiye’de yaşıyoruz. Sandığa giderken bu düşüncelerle sandığa gitmenizi istiyorum. Empati kurmanızı istiyorum.