CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet ve Sözcü gazetesine yönelik soruşturmaları na tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Darbeyle karşı karşıyayız, diz çökmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz” dedi. 
Beylikdüzü Belediyesi’nin ‘Yaşam Vadisi’ projesinin açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, son dönemde Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaretlere değindi.

Atatürk’ün devrimleri hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Geçmişte bu ülkeye kim hizmet etmişse herkesi saygıyla anmak durumundayız. Ne alıp veremediğiniz var sizin Zübeyde hanımla? Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le ne alıp veremediğiniz var?” diye sordu.

“DARBEYLE KARŞI KARIŞIYAYIZ” 

Hakkında ‘FETÖ’ soruşturması başlatılan Sözcü gazetesi ile ilgili CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in tutuklu yazar ve yöneticilerini de hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Sözcü gazetesinden ne istiyorsunuz? Dik duruyor, onun için… Boyun eğmediler, onun için… Aynı şey Cumhuriyet gazetesi için de geçerli. Yazarları 200 günü aşkındır hapiste. Üç maymunları oynayan bir iktidar var. Böyle bir tablo askeri darbe dönemlerinde bile yaşanmadı. Bir darbeyle karşı karşıyayız. Asla ve asla bunların önünde diz çökmeyeceğiz ve boyun eğmeyeceğiz.”