CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’lilerin açıklamaları üzerinden darbe tartışması açan hükümete, böyle bir Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı görevden almasını söyledi.

İktidarın darbe tartışmasına tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Darbe önleyeceklerse, darbe bekliyorsa, ordunun başında kim var, gitsinler Hulusi Akar’ı alsın yerine başka birini atasın" dedi.

Rusya’da alınan S-400 füze sisteminin aktive edilemeyeceğini öne süren Kılıçdaroğlu, “Ambara kaldırılacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, Yeniçağ TV’de katıldığı programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Kayınpederle, damat devlet yönetiyor. Alınan kararları onlardan başkası bilmiyor. İkisi beraber memleketi nereye götürecek?” diye sordu.

“Türkiye’de demokrasi yok. 20 Temmuz sivil darbesinden bu yana yargıya, medyaya müdahaleler var. İstenen kişi hapse atılıyor, soruşturma açılıyor” diyen Kılıçdaroğlu, özetle şöyle konuştu:

‘ERDOĞAN, ANKARA’DA OLMAYI SEVMİYOR’

Erdoğan öteden beri Ankara’yı içine sindiremedi. Ankara’ya geldiği zaman mütevazı bir düzeni vardı. 3 Y ile gelmişlerdi. Şimdi bunlar başka bir şeye dönüştü. Erdoğan, Ankara’da olmayı sevmeyen, gözü İstanbul’da olan çünkü İstanbul en büyük rant merkezi. Erdoğan demedi mi ‘İstanbul’a ihanet ettik’ bunu ben desem kıyamet kopardı. Erdoğan ve ailesi İstanbul’un rantından yararlanmak istiyor. O büyük binalar daireler kaça satıldı? Ankara’yı onurlu cumhuriyetin başkenti olarak biz yeniden güzelleştireceğiz.

‘GÜÇLÜ PARLAMENTER SİSTEM OLUŞTURACAĞIZ’

Önce parlamentoya bir siyasi adalet kanunu götüreceğiz. Parlamentoyu ranttan kurtaracağız. Devlette ciddi israf var, israfı önleyeceğiz. Üçüncüsü ise devlette saydamlık hesap verilebilirlik. Bugün gazetelerde haber var. Bir tarım kredi kooperatif, milletvekilimiz maaşlarını soruyor, ticari sır diyorlar. Cumhurbaşkanlığı sisteminin değişmesi için Anayasa değişikliği gerekiyor. Güçlü bir parlamenter sistem oluşturacağız. Neyi nasıl yapacağımıza toplumsal mutabakat ile karar vereceğiz. Buna en çok da AKP’liler, MHP’liler gelip oy verecek.

‘AKŞENER’İN ÇAĞRISINA YANIT’

Sayın Akşener’in Memleket Masası çağrısı çok önemlidir. Bir vatanseverlik örneğidir. Bütün siyasi partilerin bir araya gelip ortak çözüm bulması gerekir. Ben bu çağrıyı çok önemi buluyorum. Ama bu çağrıyı keşke Sayın Akşener’den önce Sayın Erdoğan yapsaydı. Erdoğan bu çağrıya uymayacak çünkü çağrıyı yapması gereken devleti yöneten kişidir. Meral Hanım bu çağrıyı yaptı. Erdoğan gelir ya da gelmez bu çağrı çok önemlidir. Ben bütün siyasi partilerin genel başkanları olarak bu çağrıya evet diyelim derim. Telekonferans ile basına açık ya da kapalı da olabilir. Oturup konuşabilir, bazı çağrılar yapabilir. Her partide bu ülkeye kafa yoran değerli siyasetçiler var.

‘LONDRA’DAKİ BİR AVUÇ TEFECİYE TESLİM ETTİLER’

“Türkiye’yi bir rant alanına dönüştürmüşseniz, bunu sorumlusu sizsiniz. Rantı paylaşmak için bir tarafta rant çeteleri, yurt dışında da bir avuç çete var. Tefeciler. Rant çeteleri Londra’daki mahkemelere güvendiler. Türkiye Cumhuriyeti devleti rant çetelerine teslim edildi. 3 banka TL/dolar üzerinde gelir elde ediyor. Kardeşim ülkeyi bu duruma düşüren kim? Ülkeyi Londra’daki bir avuç tefeciye teslim ettiler. Kayınpederle, damat devlet yönetiyor. Alınan kararları onlardan başkası bilmiyor. İkisi beraber memleketi nereye götürecek?”

‘AMERİKA’YA GİDECEKLER EL ETEK ÖPECEKLER’

S- 400 konusunda Rus medyasının haber yaptığı olayı sizin yazınızda okudum ama buna gelen bir cevap yok. Lisans işi neden yapılmadı, neden bu füzeler aktif edilemedi? Covid-19 yüzünden mi? Yok böyle bir şey. Samimi düşüncem şu o kadar çok sıkıştılar ki, paraya ihtiyaçları var. Amerika’ya gidecekler el etek öpecekler. Onlar ne diyecek; “S400’leri ambara kaldırıyor musun?” Erdoğan bunları aktif edemeyecek. S400 ambara kaldırılacak.

‘HULUSİ AKAR’IN YERİNE BAŞKA BİRİNİ ATASIN’

Demokrasiyi getireceğiz bu ülkeye. Bizim ordumuz yok, milletimiz var. Halka gideceğiz. Darbelerin bize getirdiği büyük sıkıntıları biliyor. CHP’nin mal varlıklarına el konduğunu biliyoruz. Ülkeyi yönetemiyorlar, vatandaş perişan vaziyette, milyonlarca insanlarımız evlerinde kaldı. Bütün bunlara evet diyorum, salgın hastalıktan korunmak için. Sonuç olarak sıkışan bir yönetim var, saray sosyeteleri keyfine bakıyor. Badem sütü ile beslenmeler vardı. O saray yine aynı devam ediyor. Ben fakir fukara ile ilgiliyim. Darbe önleyeceklerse, darbe bekliyorsa ordunun başında kim var gitsinler Hulusi Akar’ı alsın yerine başka birini atasın. Millet İttifakı ile birlikte bu ülkeye demokratik parlamenter sistemi getireceğiz. Bütün İslam devletleri arasında Türkiye bir yıldız gibi parlayacak.

‘BAHÇELİ BİR ERKEN SEÇİM OLSUN DİYEBİLİR’

Erdoğan’ın siyasetten anladığı konusunda benim ciddi endişelerim var. Kendi iktidarını sürekli kılmak için önündeki tüm engelleri kaldırmak olarak görüyor siyaseti. Biz halkın iradesine saygı gösterdik. Erdoğan Saray’a çekildiğinden beri halkın iradesine güvenmiyor. Seçim tekrarlanacak diyen destek veren Yargıtay Başkanı oldu. Desteği verdi karşılığını aldı. Yargıda adaletli insanlar olacak. Bizim partimiz yarın erken seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. CHP eskiden eleştirirdi, çözümü dillendirmezdi. Biz şimdi çözüm yollarını da anlatıyoruz. Sayın Bahçeli, “Ben Cumhur İttifakı’na destek vermiyorum” ona göre gerekirse bir erken seçim olsun diyebilir.

‘MHP’NİN ‘ÜÇ HİLAL ZAMANI’ MESAJLARI’

MHP’nin içinde ne oluyor ben ona girmek istemem. Bütün siyasi partilere saygım vardır. Her siyasi partinin hedefi iktidar olmaktır. Dolayısıyla “Şimdi üç hilalin zamanı geldi” ne demektir bu sandığı göstermek demektir. Sonra ne oldu bu değiştirildi. Berat Albayrak’a destek verildi. Saray soytarılarının bir numaralı adamı Sayın Erdoğan’dan sonra. Bu memlekette ne yapıldıysa Cumhur İttifakı’nın diğer aktörü de yapmıştır, bunlara destek vermiştir. Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu toprak bizim toprağımızdı. Oradaki bayrağımızı indirdiler, toprağımızı düşmana terk ettiler ve MHP buna destek verdi. Vatan toprağını terk edenlere destek verenlere ne denir? Beni en çok bu üzüyor.

‘MANSUR BEY BORULARI DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR İZİN VERMİYORLAR’

Asbestli borular var Ankara’da. Mansur Bey değiştirmek istiyor izin vermiyorlar. Başkan vatandaş temiz su içsin istiyor. İnsanların zehirlenmesine göz yumuluyor. Üsküdar belediyesinde üyelerimiz bir liste verdi belediyeye, bunlara yardım edelim diye. Bir AKP’li çıktı “Bunlara CHP’li belediyeler yardım etsin, İBB yardım etsin” dedi. Fakirde bile ayrım yapıyorlar.

‘TASARRUFU SARAY’DAN YAPACAKSIN’

20 bin atanan öğretmen var. Kararname çıkması lazım. Kararname çıksa bunlar maaş alacak. Neden para yok. Tasarrufu ne üzerinden yapıyorlar. 20 bin öğretmen hak ettiği aylığı alamıyor. Vatandaşın vicdanı, geleceği üzerinden tasarruf olmaz. Tasarrufu saraydan yapacaksın. Saray yönetiminde tek adam rejimi var. Medyayı da kontrol etmek istiyor. Geçenlerde Sayın Metiner “Biz bir maddeyi onayladık ne olduğunu bilmiyorduk” dedi.

SEVDA NOYAN’IN SÖZLERİ

Bu kadını (Sevda Noyan) tartışma konusu yapmak yanlış, bu zihniyeti konuşmak gerek. Meclis’e kurşunlar yağarken o Meclis’te CHP’li vekiller vardı. Sayın Özgür Özel o gece bir AKP’li vekilin ceketiyle Meclis Kürsüsünde konuşma yapmıştır. Bu tür insanları ciddiye almamak lazım. Millet işsiz kardeşim işsiz. 256 bin iş yeri kapandı. Hizmet sektörü, 17 milyon insan evine kapandı işsiz kaldı. Bunlar tartışılacakken aldılar konuyu buraya getirdiler.