CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan KHK'larla birlikte yaşanan mağduriyetlere değinerek, "Kimin evlerinden ayakkabı kutularında paralar çıktı. 'Benim yolsuzluğumu ortaya çıkardınız' diye intikam alıyorsunuz" dedi.

Kılıçdardoğlu, "Bu memleketi istedikleri gibi yönetemezler. Öc alma duygusuyla, kinle yönetemezsiniz. 81 il başkanına talimat veriyorum, bütün mazlumlara sahip çıkacaksınız" diye konuştu.  

Cumartesi Anneleri’ne de dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Bu anneler gidiyorlar, 600 haftadır çocuklarının resmiyle diyorlar ki biz çocuklarımızı canlı da istemiyoruz da en azından mezarını istiyorlar” ifadesini kullandı. 

'AÇIK BİR TALİAMT VAR'

81 il başkanıma sesleniyorum. Medyanın önünde açık talimat veriyrum. 81 ildeki bütün mazlumlara sahip çıkacaksınız. Zulme ve zalime karşı duracğaız. Her mazluma sahip çıkacağız. Devlet kinle yönetilmez. Adaletle yönetilir.

'CUMARTESİ ANNELERİ ÇOCUKLARININ MEZARINI İSTİYOR'

Bugün Cumartesi Anneleri'nin 600. haftadır oturması. Bu anneler gidiyorlar, 600 haftadır çocuklarının resmiyle diyorlar ki biz çocuklarımızı canlı da istemiyoruz da en azından mezarını istiyorlar. Kahramanmaraş'tan bütün annelere sesleniyorum iki temel derdiniz var sizin anneler bir çocuğunuz işsiz, iki çocuğunuzu askere gönderiyorsunuz sağ dönecek mi bilmiyorsunuz. Ben bütün annelere söyleyeyim ben barışı getirmek için çalışacağım. Bugün en az 1 milyon kişi huzursuz. Siz bir fabrikayı kapatırsanız oradaki işçiler huzursuz olur. Huzur şu anda Türkiye'deki en kilit kelime.