CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere İşçi Partisinin davetlisi olarak geldiği Londra'da, CNNTürk televizyonunda yayınlanan 5N1K Programına katılarak canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, eski genel başkan Deniz Baykal'ın partisinin grup toplantısının basına kapalı bölümünde içerikli bir konuşma yaptığını belirterek, "Kendisinin görüşleri bizim açımızdan çok önemli. Elbette ben partinin genel başkanıyım, Sayın Baykal Antalya milletvekili ama bu onun birikimlerini bizim görmezden gelmemizi öngörmez" derken, İmralı'da Abdullah Öclan'la başlatılan süreçle ilgili olarak da "sürecin hiçbir yerinde durmuyoruz"  yorumunda bulundu.

'İMRALI SÜRECİNİN HİÇBİR YERİNDE DURMUYORUZ'

Kılıçdaroğlu, 'İmralı sürecinin neresinde duruyorsunuz?' sorusuna, "Hiçbir yerinde" karşılığını verdi.

'Sorunun çözülmesi için Abdullah Öcalan'la görüşülmesi şarttır tanımlamasına katılıyor musunuz?' şeklindeki soruyu yanıtlarken de Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'ÖCALAN'LA GÖRÜŞMEK ŞART DEĞİL; UZLAŞMA KOMİSYONU KURULSUN'

"Hayır (Öcalan'la görüşmek şart değil). Bizim görüşümüz şu: Parlamentoda bir uzlaşma komisyonu kuralım, bunun paralelinde parlamento dışında yine o siyasal partilerin belirlediği akil adamlardan oluşan bir komisyon kuralım. Dolayısıyla sorunun çözümüne yönelik çözümler üretelim.

Görüşmeleri devletin bir yetkilisi yapmasın. Kimle görüşürse görüşsün, akil adamlar yapsın. Devlet meşru zeminlerde görüşme yapar. Bizim düşüncemiz bu."

'SÜRECE İLİŞKİN BİZE BİLGİ VERİLMEDİ'

İktidarın sürece ilişkin kendilerine bilgi vermediğini savunan ve bu yaklaşımı eleştiren Kılıçdaroğlu, hükümete destek olabilmeleri için bilgi sahibi olmaları gerektiğini ifade etti.