CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu TMMOB Sanayi Kongresinde konuştu. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili hükümeti suçladı. Başbakan hakkında "Çete sensin, çete reisi sensin" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından dikkat çekici başlıklar;

"Bir ülke büyüyecekse bunun yolu demokrasiden geçiyor. Demokrasinin olmadığı yerde totaliter rejimler vardır. Yolsuzlukları kapatmak için uğraşıyorlar. Devlet içinde çete var diyorlar, emniyet müdürlerini değiştiriyorlar. Peki hırsızın hiç suçu yok mu? Bakanları koltuklarında, çocukları gözaltında. Devletin imkanlarını kullanarak üstünü kapatmaya çalışıyorlar.

76 milyon vatandaşıma sesleniyorum, çünkü 76 milyon vergi ödüyor. Sizin vergilerinizin hortumlanmasına izin vermeyin. 'Benim çocuğum neden işsiz' diyorsanız 'Benim ücretim neden düşük' diyorsanız, sebebi devletin hazinesinin hortumlanmasıdır.

Bütçe görüşmeleri hala devam ediyor. Bizim ödediğimiz vergileri sayıştay denetler. Askeri darbe döneminde bile böyle bir şey olmadı, ilk kez bütçeler sayıştay raporu dışında denetleniyor. Kendilerine demokrat diyorlar kesinlikle değil, bu ülke 19.yüzyılın karanlığına götürülmek isteniyor.

Her olay bir diktatörün iki dudağının arasında. Sen o bakanları neden hala orada tutuyorsun? Tutuyorsan, sen de o yolsuzluğu bir parçasısın. Türkiye'nin temiz siyasete temiz topluma ihtiyacı var.

'YÜZSÜZLÜĞÜN BU KADARINA PES DİYORUM'

AKP'ye oy veren bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Sizin çocuğunuz da işsiz, atama bekleyen öğretmenler var, dönüp iktidarı sorgulama gücünü kendinizde bulun. Karanlık dönemlerden Türkiye'yi kurtarmak zorundayız. Karanlığa giden, Türkiye'yi karanlığa götürmek isteyen bir yönetim var dönüp kendisini bakanlarını sorgulamıyor. Bir aile şirketi mantığıyla Türkiye'yi yönetiyorlar.

Bir bakan oğluna telefonda 'Sakın ha dikkatli konuş' diyorsa bunun altında bir şey vardır. Japonya'da bir şehirde 4 saat su akmayınca belediye başkanı istifa ediyor. Bizde bakan çocukları gözaltına alınıyor, hala koltuklarındalar. Yüzsüzlüğün bu kadarına pes diyorum. Ar damarı çatlamış birisi halkın yüzüne bakmaktan korkmaz. O koltuklar onların babalarının malı değil.

'ÇETE SENSİN ÇETE REİSİ SENSİN'

14 aydır benim haberim olmadı diyor, niye haber verilecek sana? Sana haber verilmesi suç. Bana haber verin ben önlem alayım. 'Bana haber vermeyeni çete reisi ilan ederim' diyor. Çete sensin, çete reisi sensin. Bilgi verirlerse soruşturma açılması lazım."