CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kararın hukuksuz olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu basın toplantısı asla bir savunma değil. Bilgilendirme amacıyla yapılıyor. Verilemeyecek hiç bir hesabımız yoktur. Belediye başkanımız daha önce medyada yer alan haberler ve benim isteğim üzerine savcılığa gidip kendisi başvurmuştur. Soruşturma yapın diye. O soruşturmaların tamamından aklanmıştır."

İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin Anayasa'nın 127 nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 06.12.2017 tarihinde görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Şu anda yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır. Yıldırmak istiyorlar. Yılmayacağız. Kılıçdaroğlu konuşmasın istiyorlar. Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkı için sonuna kadar konuşacağım. Bu ülkede vicdanları ayağa kaldıracağım.

"BİZİM BELEDİYE BAŞKANLARI MAN ADALARINDA ŞİRKET Mİ KURDU"

"Hukuku iğfal edeceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar. Biz onlara belge gösterdik, onlar da hesabını verselerdi. Bizim belediye başkanları Man adalarında şirket mi kurdu. Bütün banka hesapları, kredi kartları, yaptığı her alış veriş denetlendi. Biz denetlenmekten korkmayız. Ama haysiyet cellatlığına karşı çıkarız. Buna asla izin vermeyiz.

Bizim mücadelemiz halkın ve hakkın mücadelesidir. Bu ülkede demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. 80 milyona sesleniyorum. Sen belediye başkanını seçtin. Şimdi sen seçimle getirdiğin belediye başkanına sahip çıkacaksın. Zulme boyun eğmeyeceksin. Zalimin karşısında susmayacaksın.

'FERİŞTAHIN GELSE BİZİ KORKUTAMAZ'

Hesabını millete vereceksin. Biz gücümüzü Saray'dan değil milletten alıyoruz. Milyonluk tazminat davaları açıyorlar. Sanıyorlar ki biz korkacağız. Ya senin feriştahın gelse bizi korkutamaz.

Beraat edilen davayı yeniden açıyorlar. Hangi görüşten olursa olsun benimle aynı havayı teneffüs eden vatandaşıma sesleniyorum. Bizim mücadelemiz Türkiye mücadelesidir. Hak, bayrak, adalet ve bir arada huzur içinde yaşama mücadelesidir.

'REZA'NIN ALTINA YATANLAR BİZDEN HESAP SORUYOR'

Daha düne kadar Reza'nın önüne yatanlar… Niye onlara bir şey yapmadınız? Hükümete sormak istiyorum. Niye bir şey yapmadınız? Ayakkabı kutularına dolar istifleyenlere niye bir şey yapmadınız? Reza'nın altına yatanlar bize hesap sormaya kalkıyor. Sen önce bunun hesabını vereceksin.

'SENİ ASMAYACAĞIM, REZİL EDECEĞİM'

Belediye başkanlarımıza dokundurtmayacağım. Havuz medyasına bir şey söyledim alındılar. Dedim ki o ihanet yaftasını boynunuza asacağım. Hiç endişelenmeyin. Bir şarlatanın arkasına Türk bayrağını koyacaksın sonra Kılıçdaroğlu 'Beni asacak mısın?' diyeceksin. Seni asmayacağım, rezil edeceğim. Bana hesap mı sormak istiyorsun? Sormazsan namertsin. Bu daha başlangıç. Mücadeleyi sonuna kadar yapacağız. Öyle bizden kurtulamazlar.

Bizim belediye başkanlarımız onların ki gibi değil. Ağlayarak koltuğunu terk etmeyecekler. Çünkü biz hesabını verebiliriz.

(Kaynak: Cumhuriyet)