CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balyoz davasında verilen kararları değerlendirdi. Mahkeme heyetine büyük tepki gösteren CHP lideri, "Vicdanını siyasi otoritenin emrine verene yargıç denmez" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, "Silivri'de hakim var, savcı var, mahkeme var, adalet yok" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Balyoz Planı'' davasında verilen karara ilişkin, ''Türkiye'de nereden gelirse gelsin her türlü darbeye karşıyız. Bunu bir köşeye yazacağız. Halktan büyük bir güç yoktur. Onu da bir köşeye yazacağız. Ama bir ülkede adil yargılama yoksa, kişileri alacaksınız içeri atacaksınız, savunma hakkı vermeyeceksiniz, bunu kabul etmiyoruz. Özel yetkili mahkemeleri kabul etmiyoruz'' dedi.

Balyoz kararlarının açıklanmasının ardından CHP'li Gürsel Tekin'den de değerlendirme geldi. Tekin "İsminde Adalet olan bir partinin mahkemesinden böyle bir sonucu beklemek hayal kırıklığı değildir. Böyle bir karar dünyanın hiçbir yerinde alınamaz. Bu karar uluslar arası mahkemelerden dönecektir. Adil bir yargılamanın olmadığı düşüncesindeyiz" dedi. (Ajanslar)