CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çin gezisinin son durağı Urumçi'de, İmralı'da Abdullah Öcalan'la başlatılan süreçle ilgili olarak 'barış istiyoruz' mesajı verdi. Çin Komünist Partisi'nin davetlisi olarak 6 gün süren Çin ziyaretini tamamlayan CHP heyeti yurda döndü. Kılıçdaroğlu, dün kahvaltıda ve dönüş yolunda uçakta şu mesajları verdi:

"TOPLUMSAL UZLAŞMA SAĞLAMAK GEREK"

"Diyarbakır'da olay çıkmaması memnuniyet vericidir. Biz barışın olmasını istiyoruz. Toplumsal uzlaşma sağlamak gerekir. Toplumun her kesiminin barışa destek vermesi ve katkı sunması gerekir. İmralı görüşmeleri konusunda muhalefet partilerine de resmi bilgi verilmesini istiyoruz."

"MGK, SÜRECİN NERESİNDE?"

Çözmek istiyorsanız Kürt sorununu buyurun çözün. CHP milletvekili Osman Korutürk, MİT'in böyle bir görevi olmadığına ilişkin soru önergesi vermiş ve bu tür kararların Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) alınması gerektiğini belirtmişti. Bu konunun ayrıntısı açıklığa kavuşturulmadı. Örneğin MGK'nın bilgisi var mı? Onun da aydınlığa kavuşması lazım.

İMRALI GÖRÜŞMELERİ, KÖŞK SEÇİMİ TAKTİĞİ Mİ?

Kılıçdaroğlu, "Hükümetin İmralı girişimleri 2014 cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik bir 'taktik' mi" tarzındaki bir soruya ise "Öyle görünüyor" diye karşılık verdi.