CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Ben dahil hiçbirimizin can ve mal güvenliği yoktur. Bir kararnameyle ‘Burada gizli toplantı yapıyorlar’ diye bizi içeri atabilirler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trakya ve Balkan Dernekleri Federasyonu üyeleriyle ve gençlerle bir araya geldiği toplantıda konuştu.

Gazete Karınca’nın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan kısım şöyle:

“Ben dahil hiçbirimizin can ve mal güvenliği yoktur. Bir kararnameyle ‘Burada gizli toplantı yapıyorlar’ diye bizi içeri atabilirler. 150’nin üstünde gazeteci hapiste. Sayın Bahçeli ‘Fiili durumu anayasaya uyduralım’ diyordu. Fiili durum son iki yıldır Türkiye’yi ateşe attı. 15 Temmuz’da bir darbe girişimi oldu, 20 Temmuz’da sivil darbe oldu. Şu anda bir darbe süreci içindeyiz. Bütün yetkiler bir kişinin elinde.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri akıllara ‘Anayasa’ya aykırı olduğu’nu söylemelerine rağmen, milletvekilliği dokunulmazlıklarının bir kerelik kaldırılmasına destek olmaları ve bu süreçte HDP’nin 13 vekilinin tutuklanmasını getirdi.

13 HDP’Lİ VEKİL TUTUKLU

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı Figen Yüksekdağ ile Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Siirt Milletvekili Besime Konca, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklu bulunuyor.