CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıklara hayır” dedi.

Kılıçdaroğlu Mersin’de Mezitli Belediyesi ile Genel-İş arasındaki toplu iş sözleşmesi sebebiyle düzenlenen işçi şöleninde konuşan Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının satırbaşları şöyle:

‘BENİM DE DOKUNULMAZLIĞIM KALKSIN’

Türkiye’nin gündeminde dokunulmazlıkların olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bazıları olur, bazıları olmaz, bazıları da aman yargı elden gitti, neden dokunulmazlıklara evet diyorsunuz diye bir telaşın içindeler. Eğer bu ülkeye tam demokrasi gelecekse bunun mücadelesini vereceksek, TBMM’de milletin vekilliğinin kimliğini alan hiç kimsenin yolsuzluk yapmaması, hırsızlık yapmaması, ihaleye fesat karıştırmaması lazım. O nedenle kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmalıklara hayır diyoruz. Dokunmazlıklarla ilgili bir düzenleme yaptılar. Ama gelin şunu bir düşünün bakalım. Benim de dokunulmazlığım kalksın. Korkumuz yok” dedi.

’DAVUTOĞLU NİYE DOKUNULMAZLIĞINI KORUYOR?’

Başbakan Davutoğlu’ya,“Benim merak ettiğim Davutoğlu niye dokunulmazlığını koruyor? Neden, Davutoğlu o yasal düzenlemenin içine girmiyor” sorularını yönelten Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında “Suç mu işleyelim diyor, Davutoğlu… Yani fezlekesi olan herkes suçludur, diyorlar. Davutoğlu’na bu ifadeden dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü, birinci elden suçladığı kişi kalpazanlıktan dosyası olan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ben söylemiyorum. Belki yine kızacaklar. Sen bunu nasıl söylersin, diye… Söyleyen başta senin küçük kardeşin, Davutoğlu… Kesin abisinin haberi yoktur bunu söylerken. Olsa bu lafı söylemez kolay kolay” diye konuştu.

(Kaynak: Evrensel)