TOBB 70'inci Mali Genel Kurulu'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından hemen ayrılan Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi, "Konuştu ve ayrıldı. Neden beni dinlemiyor ? Cesaret edemiyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 70'inci Mali Genel Kurulu'na katıldı.

Genel Kurul'da konuşan Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından salondan ayrıldı.

Başbakan Erdoğan'ı ardından kürsüye gelen Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından ayrılmasını eleştirerek; "Saygın her devletin protokol kuralları vardır. TOBB'un değerli yönetimine seslenmek istiyorum. Siz neden bu protokol kurallarına uymuyorsunuz? Hangi gerekçeyle? Eğer TOBB'un yöneticileri korkuyorlarsa korkmasında bu ülkede Cumhuriyet ve demokrasi var. Neden korkuyorlar? Konuştu ve ayrıldı. Neden beni dinlemiyor ? Cesaret edemiyor" dedi. 

Soma'daki maden kazasından sonra kimsenin aklına istifa etmek gelmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Burada dinleyince bir kişiyi sanki Soma’da ölümlerin sorumlusu işçiler. Size şu örneği vermek isterim: Uygar bir ülkenin yöneticileri ile devlet adamları ile uygar olmayan devlet adamları arasında fark vardır. Birisinde önce risk analizi yapılır riskler saptanır giderilir ve işçiler oraya konur.

Biz ne yapıyoruz kervan yolda düzülür. Öldükten sonra önlem alıyoruz. 301 kişi hayatını kaybetti Allah aşkına istifa sözcüğü aklına gelen bir siyasetçi var mı? Kalkıp nelerden bahsediyorsunuz. Akıl alacak bir şey değil.

Parasını vererek yayınlanmak üzere “vatandaş vergisini veriyorsa hükümet de hesabını verecek” afişi hazırlamıştık. Bütçe kanunlarının ne kadar öneli olduğunu biliyorsunuz.

Bu ilanların yayınlanmasını Başbakanlık koltuğunda oturan zat yasakladı. “Bana diktatör diyorsun” diyor. Allah aşkına herhangi bir billboardda bu ilanı yasaklayan bir Başbakan’a dünyanın hangi modern ülkesinde sıradan bir devlet adamı kimliği ile seslenilir.