CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki mitingi öncesinde, bir kişinin, "Tayyip babamızı sana yedirmeyeceğiz" sözleri üzerine protestocuya tepki gösteren partililerine "Yuh yok" diyerek uyarıda bulundu.

PARTİLİLERİ "YUH YOK" DİYEREK UYARDI

Dursunbey’e gelen Kemal Kılıçdaroğlu, miting öncesi bir esnaf kahvesinde vatandaşlarla çay içti. Çay sohbetinin ardından miting alanına giden Kılıçdaroğlu’nun arkasından yaklaşan bir kadın, “Tayyip babamızı sana yedirmeyeceğiz” diye bağırdı.

Ellerini havaya kaldırarak alkış tutan kadının etrafındaki partililer "yuh çekin yuh, alkışlayın şunu" diyerek tepki göstermek istedi. Bunun üzerine Kemal Kılıçdaroğlu partilileri "Yuh yok" diyerek uyardı ve kadının protesto edilmemesini istedi. Kılıçdaroğlu, protestonun ardından miting için seçim otobüsünün üzerine çıktı.

DEMİRTAŞ, "PROTESTO HAKKI" DEMİŞTİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da geçtiğimiz günlerde partisinin Balıkesir'de düzenlenen mitinginde vatandaşlara seslenirken, konuşması sırasında bir kişi protesto gösterisinde bulunmuştu. Demirtaş, "Protesto hakkıdır, hanımefendiye nazik davranılsın" uyarısında bulunmuştu. Kadın göstericiye yönelik tepkiler üzerine Demirtaş şunları söylemişti: "Sakin arkadaşlar sakin. Protesto onun da hakkıdır. Düşüncelerini ifade etmek hanımefendinin de hakkıdır. Provokasyona gerek yok. Lütfen sakin olun. Hanımefendiye nazik davranılsın arkadaşlar. Onun da hakkı. Güvenlikçi, arkadaşlar lütfen hanımefendiye nazik davranılsın. Onun da hakkıdır saygı duyalım lütfen. Provokasyona gerek yok sakin. Mitingimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.

ERDOĞAN İSE "NANKÖRLÜK ETMEYİN" DİYEREK AZARLAMIŞTI!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Batman mitingi sırasında kadro talebiyle "Başkan TPIC işçilerine sahip çık" sloganı atan petrol işçilerini, "Nankörlük yapmayın. Bir yerde çalışıyorsunuz nankörlük yapmayın. Provoke yapmayın. 20-30 kişi toplanıp provoke ediyorsunuz" diyerek azarlamıştı.