CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde en kritik görüşmesini bugün yapacak.

Köşk adayı belirleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bahçeli'ye Yılmaz Büyükerşen'i önereceği iddia edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TBMM’deki makamında görüşecek olan Kılıçdaroğlu’nun, Bahçeli’ye bir isim önerisi götüreceği, bu önerinin de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olacağı kulislere yansıdı.

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk’un isminin de görüşmede gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

"HAYIR" DEMEDİ

Kılıçdaroğlu, dün Eskişehir’de gazetecilerin “Yılmaz Büyükerşen’i aday gösterecek misiniz?” sorusu üzerine "Yarın bu konuda düşüncelerimiz daha net olarak ifade edilecektir" yanıtı verdi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli ile yaptığı görüşmeyle ilgili "Bir öneriyle gideceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun ajandasında Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk’un ismi de yer aldı. Ancak, Selçuk’un ismi konusunda bir uzlaşıya varılamadı.

Kılıçdaroğlu’nun dünkü konuşmasında “Partili cumhurbaşkanı adayı değil, halkın cumhurbaşkanı adayı” ifadesini kullanması kulislerde Selçuk’un isminin de önemli bir olasılık olarak değerlendirildiği yönünde yorumlandı.

15 DAKİKALIK GÖRÜŞME

Öte yandan dün Eskişehir programında Kılıçdaroğlu ile Büyükerşen yaklaşık 15 dakika baş başa görüştü. Bu görüşmede cumhurbaşkanlığı adaylığının gündeme gelmediği iddia ediliyor. MHP heyetinin de CHP’lilere karşı bir öneri sunabileceği ifade ediliyor.

‘SÜRPRİZ İSİM’ GÜNDEMDE

Cumhuriyet’ten Utku Çakıözer’in bugünkü yazısındaki iddiaya göre ise, Kılıçdaoğlu’nun hedefi ilk turda kazanmak İkinci turda partilerin tabanlarını bir isim için sandığa götürme olasılığını zayıf görüyor. Bu yüzden başta MHP olmak üzere diğer partilerin de destekleyeceği ortak bir aday bulmaktan yana tavır sergileyecek.

Utku Çakıözer’e göre, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen güçlü olasılık gibi gözüküyor. Ayrıca İslam Konferansı Örgütü eski başkanı Ekmelettin İhsanoğlu’nun ismi çok konuşuluyor. İsmi geçen diğer ‘ortak aday’ adayları arasında ise Hikmet Çetin ve Abdüllatif Şener gibi isimler yer alıyor. Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun önerdiği isim ya da isimlerden birine ‘evet’ derse ortak aday kesinleşecek.