CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin anayasa değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) gitmeme kararının AKP’yi telaşa düşürdüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, “Neden üzülüyorlar? Halka sormaya gidiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, hükümetin ‘hayır’ oyu kullanacak kişileri terörle yaftalandığını savunurken  “Geleceğini teröre bağlayanlar terörü engelleyemez. Terörle korkutmaları acizliklerini gösteriyor. Gelin TV'lerde halkın önünde tartışalım” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, önüne referandum için anketler geldiğini belirtirken "Hayır önde gidiyor gözüküyor. Biz daha çok 'hayır' oyu çıkacağını bekliyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, demokrasi için herkesin referandumda oy kullanması gerektiğini belirtti ve "En büyük isteğimiz halkın sandığa gitmesi" dedi. 

SALDRIYA UĞRAYAN BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİYE ZİYARET

NTV’de Ahmed Arpat’ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

Dün gerçekleştirdiğiniz bir ziyaret manşetlere çıktı. İstanbul Maltepe’de başörtüsü taktığı için saldırıya uğrayan bir genç kız, dün kendisini ziyaret ettiniz. O ziyaretin hikayesini biraz dinlemek isteriz. 

Duyduğumda şaşırdım umarım doğru değildir diye. Sonra arkadaşlarım doğruladılar. İstanbul’da toplantılarımız vardı. Önce ailenin adresini öğrenmeye çalıştık sonra ziyaret etmek istediğimizi belirttik. Buyursunlar gelsinler dediler. Mütevazi bir aile. Bakımlı ve küçük bir evde oturuyorlar. Baba daha sakin anne haklı olarak daha tepkili. Çünkü kız çocuğunun yaşadığı acı anneyi daha derinden sarsmış durumda. Bu tür olayların olmaması gerektiğini ifade ettim. 

Bunun siyasetten bağımsız olarak düşünülse dahi böyle bir tablonun olması asla doğru değil. Düşüncelerimizi kendilerine ifade ettik. Saldırıya uğrayan kızımızın doktor olmak istediği ifade edildi. Kendisine başarı dileklerimizi söyledik. Doktorluk çok güzel bir meslek. Diğer kızlarının öğretmen olduğunu ifade ettiler. 

Dolayısıyla ailenin yaşadığı acıları bir anlamda paylaştık. Baba daha sakin ve bu tür olaylardan rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Kadınların başının açık veya kapalı olması kimseyi ilgilendirmemeli herkesin saygı göstermesi gerekir dediler. Buna katılmamak elde değil. Hepimizin saygı duyması gerekir. Bize güzel bir kahve yaptılar. Kahvemizi içtik sonra evden ayrıldık. Güzel bir sohbetimiz oldu. Haklı olarak siyasetin sert bir üslupla yapılmaması, daha kucaklayıcı bir üslubun kullanılması gerektiğini de baba ifade etti. Zaman zaman siyasetçiler sertleşiyorlar ve bu toplumu da geriyor. Siyasetçi toplumu germemeli.