CHP Parti Meclisi açılışında konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın bugün yaptığı konuşmasına atıf yaparak, “Referandumun şaibeli olduğunu açıkça ortaya koydu, teşekkür ederim” dedi. Danıştay’ın CHP’nin referandum iptali ile ilgili başvurusunu iptal etmeden hemen önce yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, “Çalınan oylar değil, Yüksek Seçim Kurulu’dur. İradesi çalınmıştır” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesi’nin kuruluşunun 55. yıldönümü töreninde konuşma yapan Zühtü Arslan’ın sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “YSK’daki hakimlerde vicdan olmadığı için, onlar ahlak yoksunu olduğu için onlara sormuyorum ben. Bütün vatandaşlarıma soruyorum; Bunların hakkını kim koruyacak?” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

YSK AÇIKÇA YASAYI ÇİĞNEDİ

Kanun maddesi ‘seçimler yargı yönetimi altında yapılır’ dediği için Danıştay’a gittik. YSK’nın varlık görevi adaletli bir seçimi sağlamaktır. YSK, yönetim görevini yaparken yasaların açık hükmünü çiğnedi. ‘Üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mühürü bulunmayan zarflar geçersiz sayılır’ diyor kanun. Mühürsüzse geçersiz sayacaksın, bu kadar açık. Bu hükme rağmen neden mühürsüz zarflar geçerli kabul edildi? Bunun cevabını henüz almış değiliz. ‘Arkasında sandık mühürü bulunmayan oy pusulaları geçersizdir’ diyor. Anlaşılmayan bir madde mi? Hayır. ‘Geçersizdir’ diyor. Hangi gerekçe ile mühürsüz zarflar, mühürsüz oy pusulaları kabul edildi. Burada sandıklar açılıp, bazıları sonuçlandıktan sonra AK Parti’nin YSK’daki başvurusu üzerine alelacele toplanıyorlar, geçersiz sayılması gereken bütün oyları geçerli sayıyorlar.