Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu’nda 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifine ilişkin konuştu.

Asgari ücret ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Asgari ücretin altında ücret alan ya da geliri olan 1 milyon 800 bin kişi var. Bu insanlar ailelerini geçindirmeye çalışıyor. Bu bütçe, 1 milyon 800 bin kişinin yarasına merhem olacak bir hüküm içeriyor mu? Hayır" dedi.

‘BÜTÇEYE OY VERMEK HARAMDIR’

Kılıçdaoroğlu, 2019 Merkezi Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi için “ Bu bütçeye oy vermek haramdır” dedi.

Kılıçdaroğlu, işsizlik sorununu dile getirerek, Kilis'te Türkiye İş Kurumu önünde çekilen iki fotoğrafı gösterdi ve şunları söyledi:

“ İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. İşsizlik ile mücadele etmek hepimizin ortak görevi olması gerekir. Bakın değerli arkadaşlar. İki fotoğraf. İkisi de Kilis'te çekiliyor. Türkiye İş Kurumu, 1 yıldan daha az çalışmak için işçi arıyor. İnsanlar kuyrukta. Kadınlar ayrı kuyrukta, erkekler ayrı. 16 yılda Türkiye'nin geldiği nokta bu. Elinizi vicdanınıza koyun, bu iki fotoğrafa bakın. Türkiye'yi hangi noktaya yürütme organı getirdi, oturun değerlendirin. 16 yılda Türkiye'yi bu noktaya getirenlerin vebali, sarayda oturan ve onun çevresindekilere aittir. Bu bütçe işsizlik sorununa çözüm üretmiyor.”

AKP’LİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Kılıçdaroğlu Süleyman Şah Türbesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Kendi toprağını terk eden hükümet bizim tarihimizde ilktir. Biz ölürüz de toprağımızı terk etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine AKP'lilerin tepki göstermesi üzerine TBMM Başkanı Binali Yıldırım araya girdi.

‘KAŞIKÇI CİNAYETİNİN KATİLLERİNİ NASIL BIRAKTIN’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Almanya'da kimlerle, ne konuştun?" sorusuna da yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Hepiniz önünde söz veriyorum. Almanya'da kim ile ne konuştuğumu anlatacağım ama bir tek şartım var. Erdoğan, Kaşıkçı cinayetinin katillerini nasıl bıraktın? Buna cevap ver" dedi.

‘CHP’Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 TL OLACAK’

1 Ocak 2019'dan itibaren CHP'li belediyelerde asgari ücretin net 2200 lira olacağını duyuran Kılıçdaroğlu "Size bunun garantisini veriyorum." diye konuştu.