Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın AYM'nin 52. Kuruluş Yıldönümü'nde konuşması Ankara'da gündemin bir numaralı konusu oldu.

Devlet erkanının tam kadro olduğu salonda oturma düzeni şöyleydi.

En Solda, Ali Babacan, yanında Başbakan Erdoğan, yanında Meclis Başkanı Cemil Çiçek, yanında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yanında AYM Başkanı Haşim Kılıç ve yanında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bulunuyordu.

Haşim Kılıç'ın hukukun üstünlüğüne vurgu yaptığı, yargıya ve Anayasa Mahkemesi'ne yönelik eleştirileri yanıtladığı konuşması sırasında Başbakan Erdoğan sık sık Ali Babacan ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile ağzını da kapatarak bazı şeyler söylediği görüldü.

Haşim Kılıç konuşmasını yaparken, konuşma metni daha önce bir kitapçık halinde konuklara verilmişti. Misafirler bir yandan Haşim Kılıç'ı dinlerken öte yandan da ellerinde kitapçıktan konuşmayı takip ediyorlardı. Başbakan Erdoğan bir süre sonra kitapçığı bıraktı.

Haşim Kılıç'ın konuşmasının o bölümünde asıl dikkat çeken olay Gül'ün Haşim Kılıç'ın bir cümlesine Anadolu tabiri ile "bıyık altından" ince bir tebessümü oldu.

Bilindiği üzere Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin twitter kararını eleştirmiş ve"gayrimilli buluyorum" demişti.

Haşim Kılıç da bugünkü konuşmasında Erdoğan'ın bu sözlerine cevap verdi.

Kılıç "Anayasa Mahkemesi'nin siyasi amaçlarla hareket ettiğini söylemek ya da milli olmamakla suçlamak içeriği ve derinliği olmayan sığ eleştirilerdir" dedi.

İşte Haşim Kılıç'ın bu sözleri sarfettiği anda kameralar Cumhurbaşkanı Gül'ü çekiyordu. Gül, Haşim Kılıç'ın bu cümlesine "bıyık altından" hafif tebessüm ederek cevap verdi.

İşte o an: