Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Kobani'ye yapılan saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. KESK, "5 Haziran Diyarbakır katliamı ile 25 Haziran katliamı aynı karanlık dehlizlerde planlandı" dedi.

IŞİD’in  Kobani'ye yönelik saldırılarında çoğunluğu kadın ve çocuk en az 107 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan KESK; "Saldırı sadece IŞİD çetelerine karşı destansı bir direniş sergileyen Kobanê halkına yönelik değil aynı zamanda insanlık değerlerini savunan herkese yönelik gerçekleştirilmiştir. Yazın kavurucu sıcaklığı altında, ayakta kalan tek bir binanın olmadığı, her taşın altında mayın tehlikesinin bulunduğu Kobanê’de yaşamlarını yeniden inşa etmeye çalışan halka yönelik yapılan vahşi saldırı ile şehir insansızlaştırılmak istenmektedir. İlginçtir ki, aynı günlerde havuz medya aracılığıyla 'Kürt Kuşağı' teorileri gündemleştirilmiş, bölgede Kürt nüfusun arttırıldığı iddiasıyla ırkçı bir kamuoyu yaratılmak istenmiştir" denildi.

'YETKİLİLERİN AÇIKLAMALARI İNANDIRICI DEĞİL'

"Saldırının Türkiye sınırından geçenler tarafından gerçekleştirildiği iddiası da korkunçtur ve şimdiye kadar yapılan yalanlamalar ciddiyetten uzak, bir telaşı ifade eden açıklamalardır" diyen KESK, yetkililerin açıklamalarının inandırıcı olmadığını, havuz medyasının yalan haberlere devam ettiğini kaydetti.

"Gelişmelerden kaygılıyız. Ülkemizi vahşi IŞİD ve benzeri karanlık odakların cirit alanına çeviren dış politika anlayışından derhal vazgeçilmelidir" denilen KESK açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Sadece içeride değil uluslararası alanda da hiçbir inandırıcılığı kalmayan açıklamalar ve kınamalar yerine atılacak adımlarla Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren çetelere karşı gerekli tedbirler alınmalıdır. Saldırıyı bir kez daha nefretle kınıyor, yaşamlarını yitirenlere başsağlığı, yakınlarına sabır ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." (ETHA)