BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş grup toplantısında konuştu.

İşte konuşmadan satır başları:

'Öyle çapulcu diyerek küçümseyerek bu işi  tanımlayamazsınız. Ülkenin tek çapulcu tarafından yönetilmesindense üç beş çapulcu tarafından yönetilmesi daha demokratiktir. Sadece kendine Müslüman, kendine demokrat anlayış ülkenin tamamını kucaklayamaz. Hükümetin 15 günlük pratiği demokrasiden bir şey anlamadığını ortaya koymuştur. Siz sadece kendi hassasiyetlerinizi dikkat alıp kürsülerde mikrofonlarda kendi hassasiyetlerinizden söz ederseniz siz zaten ülkenin tümünün Başbakan'ı olmazsınız.

DÜŞMAN İLAN ETTİ

Başbakan kendisine oy vermeyenleri düşman ilan etme noktasına gelmiştir. Gezi Parkı vesile olmuştur. Üçüncü Köprü ile ilgili temeli attınız. İstanbullular bunu istiyor dediniz. Ben size kısa metin okuyayım. Üçüncü Köprü İstanbul için cinayettir. Kuzey bölgemizdeki ağaçların katledilmesi diye bir şey değildir. Kim konuştu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. Bunu kendisi söylemiş. Şimdi Tansu Çiller hükümeti döneminde yapılması istenen aynı yere üçüncü köprü yapılmak isteniyor.

GAZ BAĞIMLISI YAPTINIZ

Gençleri alkolden uzak tutacağız ayağına gaz bağımlısı yaptınız. Benim tavsiyem gençleri anlamaya çalışın empati yapın kasıntıyı bırakın.

ŞORT GİYİP PARKA GİDİN

Başbakan olarak şort tişört giyip Gezi Parkına gidin. Gençlerin derdi içki falan değil. Orada Müslüman gençlik de var. Siz panzerlerden fıçı bira da sıksanız zemzem suyu da sıksanız özgürlük anlayışını ortadan kaldıramazsınız.

SDP HEDEF ALINDI

Taksim'de sabah saatlerinde başlayan müdahalenin hedefi devrimci ilerici gruplardı. Özellikle SDP'nin hedef tahtası haline getirilmesi oyunun parçasıdır. İnsanlar gezi olsun diye Gezi Parkı'nda durmuyor. Sayın Başbakan bunların taleplerinin ne olduğu belli değil diyor. Özgürlük istiyorlar.

Biz çok çektik diyorsunuz. Bir zamanlar birileri başörtülere paçavra diyorlardı şimdi siz çıkıyorsunuz çapulcu diyorsunuz. Erdoğan'ın yaptığı mitinglerin amacı nedir? Parti içi sorunsa yeme yedirtme meselesi Ak Parti bahçesinde yağın mitingi. Halkı buna karıştırmayın. Türkiye'nin yüzde 100'ü özgürlük istiyor.

GÜN GELİR YARGILANIRSINIZ

İnsanların onur ve haysiyeti ile oynayamazsınız. Bu söylem ve politikayla Türkiye'nin demokrasi ile buluşması fırsatını kaçırmış olursunuz. Pişman olmak istemiyorsanız demokratik adımları atmalısınız.

Başbakanlık baki değildir. Özel Yetkili Mahkemeler gün gelir sizi yargılar. Keşke Başbakan'ken bunu kaldırsaydım dersiniz.