HDP’nin başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin İstanbul ayağı sona erdi.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, milletvekilleri ve parti yöneticileri, Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin 1 hafta boyunca devam ettiği Yoğurtçu Parkı'ndan Kadıköy İskelesi'ne yürüyerek Van nöbetini tutacak milletvekillerini uğurladı.

Yürüyüş boyunca HDP heyetine katılmak isteyen vatandaşlara gaz ve plastik mermiyle müdahale edildi. Müdahale ve polis ablukasına rağmen yüzlerce kişi eşliğinde gerçekleşen yürüyüş, Kadıköy İskelesinde sona erdi.

Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni Van’da tutacak milletvekillerini uğurlamadan önce açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, şunları söyledi:

Bugün buraya gelirken bütün yollar kuşatılmıştı. Halklarımızın bizimle buluşması, gazla plastik mermiyle engellendi. Adalet bunun neresinde. Hukuk devletinde parlamentonun ikinci büyük muhalefeti, Kürt coğrafyasının birinci muhalefeti en demokratik hakkını kullanırken nasıl böyle bir muamele görür?

Bu ülkede milyonlarca insan vicdan ve adalet çığlığını yükseltiyor. Bir ülkede adalet yoksa adalet arayışına çıkılır, vicdan yoksa vicdanlara seslenilir. Bizden korkuyorsunuz. Çünkü sizi iktidardan düşüren parti biziz. 7 Haziran’da sizi iktidardan düşürdük. Siz de abluka altına alarak, bizim vergilerimizle maaşlarını ödediğiniz polislerinizle halka karşı suç işliyorsunuz. 

GÖRÜYORSUNUZ HDP BİTMİYOR

Halkın bu sesini baskıyla kesmek istiyorsunuz. O yüzden eş genel başkanlarımızı, milletvekillerimizi rehin aldınız. Ama görüyorsunuz HDP bitmiyor. HDP barış, adalet, eşitlik mücadelesini sonuna kadar durduracak güçtedir. Biz dedik ki “durmayalım, faşizmi durduralım”. Çünkü bu ülkede faşizm kurumsallaştırılmaya çalışılıyor. Çünkü bu ülkede hukuk ilkeleri yok ediliyor. Kadınlara saldırılıyor. Emekçilere saldırılıyor. Kadın ve emekçilerin kazanımları yok ediliyor. Gençlerin umudu kalmadı. Gençlik geleceksizlikle karartılıyor.

Bizler yeni bir yaşam için mücadele ediyoruz. Bütün demokrasi güçlerine birlikte ortak mücadele için çağrı yapıyoruz. İstanbul AKP’ye “hayır” dedi. O yüzden İstanbul cezalandırılıyor. HDP, AKP’yi korkutuyor. O yüzden HDP’ye saldırılıyor. Demokratlara, sosyalistlere, özgür gazetecilere, barış isteyen akademisyenlere saldırılıyor. Nuriye ve Semih’i halkın gözü önünden kaçırmak için hapsettiler. Yıldırmak için İsrail’deki gibi mutfağın yanına taşıdılar. Vicdan ve adalet mücadelesinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. 

ZULÜMLE ABAD OLUNMAYACAĞINI SEN GÖRECEKSİN ERDOĞAN

Bir de utanmadan diyorlar ki halk HDP’yi yalnızlaştırıyor. Çekin polislerinizi, o zaman görelim. Madem halk HDP’yi istemiyor neden bu kadar baskı altına alıyorsunuz, neden bu kadar tutuklama yapıyorsunuz? Bu halka neden zulüm ediyorsunuz. Bilmiyorsunuz zulmedenler kendilerini tarihin çöplüğünde bulacaklar. Recep Tayyip Erdoğan, sen de zulümle abad olunmayacağını göreceksin. Sen bu zalim iktidarınla anılacaksın. 

Diyorlar ki “yeni bir devlet kuruluyor”. Bu devletin neresi yeni? Biz bu devleti tanıyoruz. Bu iktidarı asit kuyularından tanıyoruz. Onların asit kuyuları vardı senin de Cizre’de bodrumların var. Bodrumlarda insanları yaktın. 100 yıllık ceberrut devletin Dersim Katliamı ve Koçgiri Katliamı var. Senin de Suruç Katliamın var, 10 Ekim Katliamın ver. Bunun neresi yeni? HDP halkın umudu. Bunu sen de göreceksin ve kabul edeceksin!

Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın hatırlattığı gibi faşizmin panzehiri cesarettir ve cesaret bulaşıcıdır. Biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Figen Yüksekdağ’ın söylediği gibi bizler zulmün karşısında durmaya devam edeceğiz. Buradan tutuklu eş genel başkanlarımıza milletvekillerimize selam göndermek istiyoruz. Selam olsun zulmün gözünün içine bakanlara. Onlar içeride bizler dışarıda zulmün gözünün içine içine bakmaya devam edeceğiz. 

Türkiye halkları bu zulüm politikalarını kabul etmiyor. Bizler gücümüzü birleştirerek birlikte mücadele ederek halklarımızın barışa kavuşması için sonuna kadar birlikte mücadele edeceğiz.