HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Afrin’e yönelik saldırı nedeniyle Türkiye’nin Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanacağını söyledi. 

Kemalbay, "Efrin bir sınır ötesi suçtur. Bu suç uluslararası mahkemelerde yargılanır. Bunu herkes bilmelidir. Yine bu savaştan dolayı çocuklar ölüyor. Savaşı destekleyenler bu suça ortak oluyor. Onlara sesleniyoruz barıştan yana tavır alın" ifadelerini kullandı.

TTB'ye yönelik gözaltı operasyonun AKP'nin yeni bir kötülüğü olduğunu ileri süren Kemalbay, faşizan yaklaşımlara rağmen kimsenin geri adım atmadığına dikkat çekti. Kemalbay, “Burası bizimdir ülkemizdir. Gidecek başka bir yer yok. O yüzden sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Demokrasiye inananların bu ülkeye vereceği çok şey var. Ancak iktidarda olan Erdoğan halklara sadece tabut veriyor. Savaştan beslenip iktidarı ötekileştirme üzerine kurmuştur. Elbette kadınlar buna karşı duracak. Biz kadınlar bu mücadelenin neferiyiz" diye konuştu.

‘BU HALKLARA KARŞI BİR SAVAŞTIR’

Erdoğan'ın içerideki savaşı sınır dışına taşıdığını kaydeden Kemalbay, "Cizre Sur ve Silopi gibi ilçelerde yaratılan tahribatlarla faşizmi kurumsallaştıramadı şimdi Efrin'de de bunu yapmak istiyor. Efrin’de başta kadınlar olmak üzere tüm halkların kendini yönettiği demokratik bir sistem mevcut. Kesinlikle bu teröre yönelik bir saldırı değil. Bu halklara karşı savaştır. Çünkü Efrin’de halklar var. Bütün farklı kimlik ve inançlar orada ortak bir yaşam inşa etmiştir" dedi. 

“Savaş uçaklarının attığı bombalar nereye düşüyor?” diye soran Kemalbay, "Bir milyon insanın yaşadığı kentte uçaklar hangi teröristi bombaladı? Efrin Rojava'daki demokratik sürecin en önemli ayağıdır. Soçi gibi yerlerde masanın başına oturması gereken Efrinlilerdir" diye ekledi.

‘ULUSLARARASI MAHKEMELERDE YARGILANIR’

Amacın Kürt halkına savaş açmak olduğunu savunan Kemalbay, “Bu saldırı Kürtlerin kazanımı olmasın demektir. Çünkü Kürtler kazanırsa AKP faşizmi adım atamaz. Bu faşist iktidarı sürdüremezler. Sınırı tank top ve uçaklarla geçmek işgal girişimi dışında bir şey değildir" dedi. Cizre, Silopi, Sur saldırılarının Diyarbakır Savcılığı tarafından yargılanabileceğine işaret eden Kemalbay, "Efrin bir sınır ötesi suçtur. Bu suç uluslararası mahkemelerde yargılanır. Bunu herkes bilmelidir. Yine bu savaştan dolayı çocuklar ölüyor. Savaşı destekleyenler bu suça ortak oluyor. Onlara sesleniyoruz barıştan yana tavır alın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı