Kongre hazırlık konferansına katılan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisine yönelik eleştiri ve baskılama politikalarına yapıt vererek, "Hevesiniz kursağınızda kalacak. Biz halkların partisiyiz. Halkların bahçesi olan bu ülkede birlikte yaşayacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 11 Şubat’ta Ankara Arena’da yapacağı 3’üncü Olağan Kongresi hazırlıkları kapsamında Marmara Bölge Konferansı’nı düzenledi. İstanbul Şişli ilçesinde bulunan Labella Teras'ta düzenlenen konferansa, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, çok sayıda milletvekili, Marmara Bölgesi'nde bulunan il ve ilçe yöneticileri katıldı. "Dünden yarına aynı kararlılıkla geçmişten geleceğe aynı cesaretle" ve "Özgürlük, eşitlik, barış, adalet ve demokratik yaşam" pankartlarının asıldığı konferansta sık sık "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. Yapılan divan seçiminden sonra konferansın açılış konuşmasını Kemalbay yaptı.

'GÜÇLERİ BİZE YETMEZ'

Konuşmasına Demirtaş'ın cezaevinde yazdığı bir şiiriyle başlayan Kemalbay, Demirtaş'ın 434 gün sonra dün duruşma salonuna getirilmesine değindi. Kemalbay, "434 gün sonra ilk defa elini sıkabildik. AKP-Saray rejimi en çok korktuğu siyasi rakibini yok etmek. Onun için elinden geleni yapıyor. Biz de bu saldırılar karşısında direniyoruz. Dünde bu direnişi ortaya koyduk. Onların gücü bize yetmez. Bizler kadın, doğa mücadelesinin öznesiyiz" dedi.

AKP’nin amacı halkların ortaya koyduğu direnişi ezmek olduğunu belirten Kemalbay, "7 Haziran'dan bu yana tüm çabaları bunun içindi. Topyekûn saldırılar karşısında topyekûn direniş ortaya koyduk. 2017 böyle geçti. 2018 Saray'ın yıkılacağı büyük bir direnişi ortaya koyacağız" diye belirtti.

'DARBEDEN BESLENDİLER'

AKP- Erdoğan iktidarının OHAL ve KHK'lerle ayakta durduğunu vurgulayan Kemalbay, "Bir de sarıldığı başka bir şey var. Erdoğan-Bahçeli sarılmasıdır. İkisini de darbeler besledi. Birini 80 darbesi, diğerini 28 Şubat darbesi besledi. Bu ülkenin bütün varlıklarının yağmalanması için birbirlerine sarıldılar. Biz de demokrasi güçlerini bir araya getirmek, halk düşmanlarının iş birliğine karşı demokrasiyi yükseltmekle görevliyiz" diye konuştu.

'CEZALARIN NEDENİ POLİTİK DURUŞUMUZDUR'

HDP milletvekillerine cezaların verilmesini de değerlendiren Kemalbay, "İdris Baluken, Abdullah Zeydan, Sebahat Tuncel ve birçok arkadaşımız ceza aldı. Adeta ceza yağıyor. Bunun nedeni politik duruşumuzdandır. Onlara ceza verenler Silopi'de iki çocuğu evinde panzer ile öldürenleri tutuklu bile yargılamıyor. İşte bu tablo neden bu ülkede var olmamız gerektiğini ortaya koyuyor" ifadelerinde bulundu. 9 Ocak Paris Katliamı'nı da hatırlatan Kemalbay, "AKP bir yandan çözüm sürecine girerken bir yandan da MİT eliyle nasıl komplolar kurduğunu ortaya çıkan belgelerle görüyoruz" dedi.

AKP'nin dış politikasına da değinen Kemalbay, şöyle devam etti: "Elini tutacak bir dostu kalmayan iktidar, ülkelere ziyaret gerçekleştirmek için füze ve silah anlaşmaları yapıyor. ‘Barışı sabote eden biz değiliz’ diyorlar. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Ortaya çıktı ki AKP iktidarı barış müzakeresi değil, Kürt hareketini tasfiye etmek için çalışıyormuş. Kürt halkı özgürlüklere, demokrasiye kavuşmasın diye bütün bu gürültü. Buna gücü yetiyor mu? Hayır. Yetmiyor. Sadece bir algı çalışması yapıyorlar. Bu politikaları teşhir etmek ve Türkiye halklarının birlikteliğini sağlamakla görevliyiz."

'HEVESİNİZ KURSAĞINIZDA KALACAK'

"HDP'nin içinde bölünme var" iddialarına da yanıt veren Kemalbay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hevesiniz kursağınızda kalacak. Biz halkların partisiyiz. Halkların bahçesi olan bu ülkede birlikte yaşayacağız. Ve asla bundan geri adım atmayacağız. 'Vurduk mu oturturuz' diyorsunuz ama bu politikanız sadece bir retoriktir. Siz artık varlığınızı sürdüremezsiniz. Çünkü HDP var, Demirtaş, Yüksekdağ ve bizler varız, milyonlar var."

Kemalbay'ın konuşmasının ardından konferans, basına kapalı olarak devam ediyor.