KILIÇDAROĞLU GIDASINI ODA.TV’DEN ALIYORMUŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Güneş Gazetesi Yazarı - Turktime.com Genel Yayın Yönetmeni Talat Atilla'yı genel merkezdeki makamında kabul etti.

Kılıçdaroğlu, Talat Atilla'nın "İnternet hayatınızın ne kadarını kapsıyor? Hangi haber sitelerini okuyorsunuz?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

"İnternet benim için de CHP için de çok önemli. Bu mecrayı en etkin bir şekilde kullanıyoruz. Haber sitelerinin çoğunu takip ediyorum ama her gün mutlaka bir şekilde girdiğim 4 haber sitesi var. Turktime.com, Gerçekgündem.com, Gazeteoku.com ve Odatv’yi takip ederim."

Bilindiği gibi Oda.tv Doğu Perinçek’in aydınlıkçı çizgisinde yayın yapan ve genellikle manipülatif haberler yapmasıyla ünlü bir site. Son ününü de Ergenekon’la ilişkilerinden kazanan Oda.tv’nin, Deniz Baykal’a muhabiri İklim Bayraktar aracılığı ile komplo kurmaya çalıştığı da kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı.

UFUK URAS T24’E KONUŞTU

T24’e kravat eylemini ve bu eylemle ne denilmek istendiğini değerlendiren Uras, Son 4 yıldır yasaklara karşı TBMM’de mücadele verdiklerini hatırlattı ve “Meclisteki çalışmalarımı ‘Söz Meclis’ten Dışarı’ adlı kitapta topladım. Sayın Muharrem İnce ve genel başkanı memlekette olan bitene ‘Oda Tv’ prizmasından baktıkları için başka yaklaşımları görmüyorlar” dedi.

'Yasakçı iç tüzük değiştirilmedi'

Meclis’in anayasası olarak bilinen iç tüzüğün bazı maddeleri değiştirilse de ‘özü’nün olduğu gibi kaldığını anlatan Uras, AKP ve CHP’ye yüklenerek, “AKP topu CHP’ye atıyor. O da başkasına. Top birbirlerine atılıp duruyor. Bu yasakçı bir iç tüzük. 1971 yılından kalma bir iç tüzük. Grup merkezli. Birey merkezli değil”.

'Yurttan sesler korosu'

İnce’nin kendisine yönelik, sözlerinin AKP, CHP ve MHP tarafından destek gördüğüne dikkat çeken Uras, “Hepsi yurttan sesler korosu gibi. Laf yetiştirip dedikodu siyaseti değil, olgular üzerinden konuşmak lazım" diyor.

'Kravat simgesel açıdan önemli'

 “Kravat takmaya karşı mısınız?” sorusuna Uras, “Kravat simgesel açıdan önemli. Boyunduruğa, otoriteye karşı olmayı ifade ediyor. Ben, ‘mecburiyet’ olarak telakki edilmesine karşıyım”. 

“Devrimci ve özgürlükçü sol ile Ergenekoncu sol arasındaki ayrışma burada” diyen Uras, yasaklara karşı olduklarını, nükleer santral, Libya, Kuzey Irak tezkerelerindeki oylamalarda alınan tavırları örnek gösterdi.

'Ceketim için uyarı aldım'

Kılık- kıyafet konusunda iç tüzükte esnek hükümler olmasını öneren Uras’ın satır aralarında çarpıcı bir ayrıntı da ortaya çıktı. Uras, Meclis’e ilk adım attığı süreçte giydiği ‘kadife’ ceket yüzünden sözlü olarak uyarıldığına dikkat çekti. Oturumu yöneten MHP’li Meral Akşener bana kürsüden gönderdiği notta “Lütfen ceketle geliniz” dedi. Kendisine, üstümdekinin ceket olduğunu söyledim.”

Ufuk Uras’ın dokuz kitabı bulunuyor

-Söz Meclisten Dışarı

-Sokaktan Parlamentoya

-Kurtuluş Savaşı'nda Sol

-Sezgiciliğin Sonu mu?

-Alternatif Siyaset Arayışları

-Siyaset Yazıları

-Başka Bir Siyaset Mümkün

-ÖDP Söyleşileri

-İdeolojilerin Sonu Mu?

 

DEMOKRAT HABER