CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları başvurunun yarın görüşülecek olmasına ilişkin başlayan ‘seçim iptal edilir mi' tartışmasına ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu "Biz ittifakın iptali için AYM'ye gitmedik. Sandıkların taşınmasını doğru bulmadığımız için gittik. İttifakın, seçimin iptali söz konusu değil” dedi.

CHP'nin Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun yarın esastan görüşülecek olmasına ilişkin bugünkü köşesinde bir yazı kaleme alan Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, ‘kulislerde, iktidarın Anayasa Mahkemesi’ne seçimleri iptal ettireceğine dair bir söylenti dolaştığını’ belirterek, “Yine de seçimlerin iptali söz konusu olur mu derseniz? Kime sorduysam olmaz dediler ama burası Türkiye, dikkatli izlemekte yarar var" ifadelerini kullandı.

Yazının ardından başlayan tartışmaya Habertürk yayınında cevap veren Kılıçdaroğlu, "İttifakın iptali söz konusu değil. Anayasaya aykırı maddeler iptal edilmeli. Bunlar seçimin iptaline neden olacak şeyler değil. İttifakın iptali için değil, sandıkların taşınması ve bazı başka hukuka aykırılıklar için başvuruda bulunduk" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Güvenlik nedeniyle sandıkların taşınmasını doğru bulmadık. Hükümet diyor ki bu yasayla ‘ben ülkenin şu bölgelerinde vatandaşın can ve mal güvenliğini koruyamıyorum, vatandaşın güvenliğini sağlayamıyorum.’ O zaman demezler mi ‘sen nasıl hükümetsin?’ Sen kendi topraklarında vatandaşın güvenliğini sağlayamıyorsun o zaman sen hükümet olmaktan ayrıl. Anayasa Mahkemesi’nin bunu iptal etmesi gerekiyor. Buna benzer anayasaya demokrasiye aykırılıklar var bunları iptal etmesi gerekiyor” dedi.