CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

10 Ekim Ankara Garı katliamının aydınlatılmadığını anımsatan Kılıçdaroğlu, "10 Ekim'de yaşanan terörün kimlerden nasıl kaynaklandığının ortaya çıkarılması devleti yönetenlerin görevidir. Teröre karşıysanız bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkarın kardeşim. Orman yakmanın bir insanı öldürmekten ne farkı var? Zaten ormanı yakan teröristtir!" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

HATAY'DAKİ ORMAN YANINI TEPKİSİ

"10 Ekim'de yaşanan terörün kimlerden nasıl kaynaklandığının ortaya çıkarılması devleti yönetenlerin görevidir. Teröre karşıysanız bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkarın kardeşim. Orman yakmanın bir insanı öldürmekten ne farkı var? Zaten ormanı yakan teröristtir!"

ERDOĞAN'A 'SABIR' TEPKİSİ

"Beyefendi sen niye sabretmiyorsun? Bir hak talebinde bulunma diyor sana. Ben yönetiyorum şimdi sıra sende sabredeceksin. Yoksullukla, açlıkla, işsizlikle sabredeceksin. Beyefendi peki sen nerede sabır gösteriyorsun? Yazlık, kışlık, uçan sarayların var. Bütün bunların yükünü senin sabredin dediğin vatandaş çekiyor. Boğazındaki lokmayı bile vergi diye alıyorsun! Aldığın vergiyi de onun için değil yandaşın için harcıyorsun. Allah kimseyi kibirli yapmasın."

ÇALIŞMA BAKANI SELÇUK'A TEPKİ

"2,5 yılda emekliye aylık vermişler bu da övünç meselesi yapıyor. Sen bu emeklinin hangi koşullarda emekli olduğunu biliyor musun kardeşim! Devlete ne kadar vergi ödediğini biliyor musun? O primleri senin nasıl çarçur ettiğini biliyor musun? Şimdi lütfetmiş ben sana emekli aylığı veriyorum demiş. Şu kepazeliğe bakın Allah aşkına ya. Bunlar devleti yönetiyor. Bütün emekli kardeşlerime seslenmek istiyorum. Senin hakkını sana verirken bile ben sana para veriyorum bana oy ver diyor. Akla bak! Emekliye lütuf diye sana maaş verdik diyorlar. Hakkı lütuf olarak sunuyorlar."

KALYON İNŞAAT TEPKİSİ

"Faiz ödemede dünya lideriyiz. Eğer 83 milyon kişi, Lonra'daki bir avuç tefeciye verildiyse, faiz haramdır diyorsan, bu kepazelik ne? Kimin parasıyla bu borcu alıyorsun? Kalyon İnşaat mı ödeyecek? Hayır! 9 katrilyonluk bir varlığa sahip oluyor devletin imkânlarıyla. İşsiz, çiftçi önemli değil! Bunun üstüne durmamız lazım. 8 ayda bu memleketin 83 milyonun bir avuç tefeciye ödediği faiz 728 milyon dolar. Ey sarayda oturan zat. Sabredin diyorsun. Ne zaman bu milletin yakasından düşeceksin! Ya da bu millet seni sandıkta seni yakasından düşürecek."

BARO SEÇİMLERİ TEPKİSİ

"Öyle bir duruma geldiler ki kanunlara uymuyorlar. Genelgeyle kanun değiştiriyorlar. Baro seçimi. Siyasi partilerin kongreleri serbest, her şey serbest. Ama baro seçimi yok kardeşim yasak. Niçin? Bir kişiyi yerinde tutmak için."

ANKARA'DAKİ KAMU AVUKATLARINA ÇAĞRI: ATACAĞIN HER İMZA HUKUKA, ADALETE, KENDİ MESLEĞİNE İHANETTİR

"Uğraştılar, didindiler, baskı yaptılar nihayet İstanbul'da bir tane baro kurdular. Şimdi Ankara'da kurmak için kamu avukatlarını zorluyorlar. Sesleniyorum atacağın her imza hukuka, adalete, kendi mesleğine ihanettir. Hakkı hukuku ve adaleti savunacaksak ben nasıl savunuyorsam benden daha fazla sen savunacaksın kardeşim. Sen avukatsın!"