KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, seçim çalışmaları yürüten HDP’ye yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

ANF'de yer alan habere göre; KCK tarafından yapılan açıklamada, saldırıların “çok tehlikeli” bir boyut kazandığı söylenerek, “Bu ırkçı ve faşist güçler ile arkasındaki sistem ve partiler bilmelidir ki HDP yalnız değildir” denildi.

Açıklamada, "HDP’nin birçok il, ilçe binaları ve seçim büroları Sivas Madımak otelinde olduğu gibi yakılarak içindekiler katledilmek istenmiştir," denildi ve "Halen Kürt düşmanlığı, Alevi düşmanlığı, Ermeni düşmanlığı, emek düşmanlığı, özgürlük ve demokrasi düşmanlığı yaparak Türkiye’nin geleceğine yön vermeye çalıştığını düşünenlerin beyhude bir çaba içinde olduklarını belirtmek durumundayız." diye belirtildi.

"HDP YALNIZ DEĞİLDİR"

Ayrıca, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, saldırıların arkasında “AKP, CHP, MHP ve özellikle Kürtlere düşmanlığı tescilli olan Gülen hareketi ile Alperen Ocağı denilen güruhun” olduğunu ifade etti.

KCK açıklamasında devamla, "HDP’nin tüm bu faşist saldırılara karşı vereceği en büyük cevap, Türkiye’nin demokratikleşmesi için artan bir inanç, kararlılık ve bilinçle daha çok çalışarak mücadeleyi daha çok yükseltmek olacaktır. Halkların birliğine ve kardeşliğine yönelik saldırılar ancak bu biçimde boşa çıkarılacaktır. Böylelikle toplumun AKP, CHP, MHP ve Fethullah Gülene mahkûm olmadığı, aksine demokratik ve özgür geleceğinin bunlara karşı başta kadınlar, gençler, emekçiler ve tüm inanç ve etnik toplulukların birleşerek mücadeleyi geliştirmekte olduğu daha iyi görülecektir." denildi.

Açıklamada son olarak da "HDP ne mücadelede ne de faşist saldırılar karşısında yalnız değildir. Halkımızla birlikte devrimci sol ve sosyalist güçler her fırsatta HDP nin yanında olacak ve mücadeleyi birlikte yükselteceklerdir." diye belirtildi.