KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, AK Parti’nin kurucularından Bülent Arınç’ın “Erdoğan Dolmabahçe Mutabakatı’ndan haberdardı,” açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Azadiya Welat ve Yeni Özgür Politika gazetelerinde bugün yayınlanan makalesinde konuya değinen Bayık, Bülent Arınç'ın açıklamaları için "Malumun ilamı" dedi.

Yazısında, “Dolmabahçe Mutabakatı bir günde gerçekleşmiş bir sonuç değildir; haftalarca yapılan görüşmeler sonucu o mutabakat ortaya çıkarılmıştır. Özellikle son on gün içinde bu mutabakat taslağı defalarca Kandil-Ankara arasında gidip gelmiştir. KCK Yürütme Konseyi bazı değişiklikler yapılmasını istemiştir. Sonunda Önder Apo, HDP heyeti, devlet ve hükümet heyeti arasında yapılan tartışmalar sonucu bu mutabakat belirlenmiştir,” diyen Bayık’ın söz konusu değerlendirmeleri şöyle:

“Tüm süreç, verilen perspektif ve HDP'nin dillendirdikleri Tayyip Erdoğan'ın bildiği konulardır. Bülent Arınç sadece malumun ilamını yapmıştır. AKP sözcüsü ve İmralı görüşmelerini yakından takip eden Bülent Arınç'ın söyledikleri tabii ki doğrudur. Tayyip Erdoğan ve Hükümet böyle bir mutabakatı seçim öncesi kendi çıkarlarına görmüşlerdi; ancak Tayyip'in ortak iş yaptığı devlet kurumlarından itiraz gelince bu mutabakat yok sayılmış ve hükümet tarafından sahiplenilmemiştir.

AKP yandaşı basın ve Tayyip Erdoğan'ın basındaki çömezleri bu mutabakattan sonra neler yazmışlardır? Bunların okunması bile Tayyip Erdoğan'ın bilgisinin olduğunun kanıtıdır. Herhalde bu yazarlar günlerce Erdoğan'a rağmen bu mutabakat için övgü dolu yazılar yazmadılar.

[…]Arınç ne dedi? Açıklamadım, daha bende kamuoyunun Erdoğan ve ekibinin kirli yüzünü göreceği birçok bilgi var demiştir. Erdoğan kirli savaş yürüte yürüte bugünlere gelmiştir. Su testisi suyolunda kırılır misali Tayyip Erdoğan yürüttüğü bu kirli savaşında boğulacaktır.

Tayyip Erdoğan bu defa saf dışı ettiği rakiplerinden daha sert bir kayaya çarpmıştır. Kürt halkına ve Kürt Özgürlük Hareketi'ne karşı yürüttüğü kirli savaşta büyük kaybedecektir. Kürt halkı ve Kürt Özgürlük Hareketi AKP belasını Türkiye halklarının üzerinden kaldırıp atacaktır."