KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, özyönetim talepleri ile bu taleplere yönelik sokağa çıkma yasakları ve ablukalara ilişkin açıklama yaptı.

Fırat Haber Ajansı'nda yer alaan habere göre; KCK açıklamasında, sivil ölümlerine dikkat çekilerek, “Bu kirli savaş esas olarak da sivil halkın iradesini kırmak için yapılmaktadır,” denildi.

"DİRENİŞ KIRILAMADIKÇA AZGINLAŞILIYOR"

Açıklamada, “Kürt halkının direnişi kırılamadıkça Türk devleti daha da azgınlaşmaktadır,” ifadelerine yer verildi ve devamla şunlar söylendi:

“Dün Silopi’de katledilen 11 yaşındaki çocuğun yakınları ve annesi tarafından hastaneye yetiştirilme çabalarının görüntüleri, bugün Kürdistan'da yürütülen saldırıların karakterini gözler önüne sermiş bulunmaktadır. O görüntüler, Kürdistan'da yürütülen savaşın özünü ifade etmektedir.

“Hiçbir savaşta görülmeyen biçimde halkın susuz bırakılmak istenmesi, Türk devletinin yürüttüğü savaşın ne kadar kirli olduğunu göstermektedir. Evlerin üstündeki su depoları hedef alınmakta ve parçalanmaktadır. Yine trafolar patlatılmaktadır. Kimin halkın yaşamını zehir edip halkı esir almak istediği tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilmiştir.”

"HENDEK DE BARİKAT DA KURULACAK"

KCK, hendekler ile barikatlardan vazgeçilmeyeceğine de vurgu yaparak; “Tüm saldırılar karşısında hendek de kazılacaktır, barikat da kurulacaktır. Hendekler ve barikatlar her zaman savunma için kurulmuşlardır. Bir yerde hendek ve barikat varsa, orada silah gücü daha üstün olan bir saldırgan vardır demektir,” dedi.

"SALDIRILARA SESSİZ KALINMAMALI"

“Sonuna kadar ezeceğiz” diyenlere karşı “sonuna kadar direnmenin kutsal olduğunun” ifade edildiği açıklamada; “Bugün Sur, Cizre, Nusaybin, Silopi, Kerboran, Gewer, Farqin, Bismil, Derik ve Warto’da yürütülen direnişler tüm Kürt halkının özgür ve demokratik yaşam direnişidir. Tüm Kürt halkı bu ağır saldırılar karşısında hiçbir yerde sessiz kalmamalıdır,” denildi.

Açıklamada ayrıca saldırıların sadece ‘Kürt halkının özgür ve demokratik yaşamına değil, tüm Türkiye halklarının özgür ve demokratik yaşamına saldırı’ olduğu da savunuldu.

DÜNYA KAMUOYUNA ÇAĞRI

Dünya kamuoyuna da çağrı yapılan açıklamada, “1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nde olduğu gibi Türk devleti ve AKP hükümetine karşı tutum almalıdırlar,” denildi.

"DİRENİŞ SONUNA KADAR SÜRDÜRÜLECEK"

KCK açıklamasında son olarak da “Bir daha vurguluyoruz, hatırlatıyoruz ve sözümüzü yineliyoruz: AKP hükümetinin demokrasi ve Kürt düşmanı bu saldırıları yenilgiye uğratılacak, Kürt halkı özgür ve demokratik yaşama, Türkiye de demokrasiye kavuşturulacaktır. Saldırılar ne kadar ağır olursa olsun bu direniş sonuna kadar sürdürülecek, bu katliam politikalarının sorumluları er geç cezalandırılacaktır” ifadelerine yer verildi.