"KCK" Mardin davasında tutuklu Kürt siyasetçi kalmazken, İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, "KCK" duruşmalarının sil baştan görülmesi gerektiğini söyledi.

Mardin'de "KCK" adı altında gerçekleşen operasyonla 1'i tutuklu 49 Kürt siyasetçi hakkında açılan davanın duruşmasına Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi.

Mahkeme heyeti, her gün bir kişinin savunmasını alırken, bugün tutuklu Kürt siyasetçilerden Eğitim Sen Nusaybin temsilcisi Seyfettin Yavuz'un duruşması görüldü.

Yapılan savunmanın ardından mahkeme heyeti, tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak Yavuz'un tahliyesine karar verdi. Dün görülen duruşmada ise Hamza Vurgun tahliye edilmişti.

Duruşma sonrası bir açıklama yapan İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu "KCK" duruşmalarının sil baştan görülmesi gerektiğini belirterek, TMK ve ÖYM'de evrensel hukuk ilkeleri doğrultusunda yargılamaların yapılmasını gerektiğini belirtti.

Kuzu, "TMK ve ÖYM mahkemelerin yetkileri yok sayılmasa bu mahkemeler devam eder. KCK tutukluları, cezaevinde kaldıkları süre zarfında yaşadıkları mağduriyetler üzerinden, Anayasa Mahkemesine başvurabilirler. Anayasa Mahkemesi bu davaları onaylarsa AİHM bu davalar tanışabilir" dedi.

(DİHA)