KCK, hükümetin demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konusunda adım atmaması sonucu gerillanın geri çekilmesini durdurduklarını açıkladı. 

KCK, “Gerillanın çekilişi durdurulurken ateşkes konumu korunacaktır. Ateşkes konumunda kalınması AKP'ye Apo’nun projesi doğrultusunda adım atmasına fırsat vermek anlamına gelmektedir” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, attıkları adımlar karşısında hükümetin sorumsuz davranması, demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konusunda adım atmaması nedeniyle gerillaların geri çekilişini durdurduklarını açıkladı.

KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın “Gerillayı durduruyoruz” açıklamasının ardından bu sözler, “geri çekilme sürecinin sona ermesi” olarak yorumlanmış, ancak daha sonra BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, açıklamanın yanlış anlaşıldığını belirtmişti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yeni bir açıklama yaparak “attıkları adımlar karşısında Türk hükümetinin sorumsuz davranması, demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konusunda adım atmaması nedeniyle gerillaların geri çekilişini durdurduklarını” açıkladı.

Eşbaşkanlık, çekilmenin durmasının sorumluluğunun Ak Parti hükümeti olduğunu belirterek, “Gerillanın çekilişi durdurulurken ateşkes konumu korunacaktır. Ateşkes konumunda kalınması AKP’ye Önder Apo’nun projesi doğrultusunda adım atmasına fırsat vermek anlamına gelmektedir” diye belirtti.