KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın durumuna ilişkin açıklama yaptı. 

Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) geçtiği yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da Türkiye'de gerçekleşen darbe girişiminin ve ölümlerle sonuçlanan çatışmaların yaşanması, bu girişim sonrasında hükümetin giriştiği tutuklamalar, siyasal çelişki ve çatışmaların yeni boyutlar kazanması, AKP ve müttefiklerinin bu ortamı siyasi olarak kazanıma dönüştürme çabaları ve normal dönemlerde yapılmayacak bazı şeylerin bu kargaşa sürecinde gerçekleştirme yaklaşımının içinde olmasının Kürt halkında, dostlarında ve özgürlük hareketinde Öcalan ile ilgili kaygıları daha da arttırdığı kaydedildi. 

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı'nın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“CPT Heyetinin bir defaya mahsus ziyareti dışında, bir buçuk yıldan bu yana hiç kimse İmralı'ya gitmemiş, bu süre zarfında Önderliğimizden hiçbir haber alınamamıştır. CPT Heyeti de İmralı'ya gidişi ve Kürt Halk Önderi'nin İmralı'daki durumu konusunda hiçbir açıklama yapmamış, sağlığı ve güvenliği konusunda bile tek bir kelime söylememiştir.

“Altını çizerek vurgulamalıyız ki, Önder Apo'nun sağlığı ve güvenliği konusunda en başta da görevinin başında bulunduğunu ve her şeye hakim olduğunu söyleyen AKP hükümeti sorumludur. Tüm dünya, Türkiye'deki siyasetçiler, devlet yetkilileri ve AKP hükümeti de bilmektedir ki, halkımız Önderliğimizin sağlığı ve güvenliği konusunda çok hassastır. Hareketimiz AKP iktidarıyla savaş halinde olsa da, herkes Önderliğimize olumsuz bir yaklaşımın savaşı yeni boyutlara taşıyacağını bilmeli ve bu sorumlulukla hareket etmelidir.

“Kaygılarımızı derinleştiren bu kargaşa ortamında halkımız Önder Apo'nun sağlığı ve güvenliği konusunda her şeyi açık biçimde öğrenmek istemektedir. Bu açıdan aile üyeleri ve avukatlarının Önder Apo ile görüşmeleri, sağlığı ve güvenliği konusunda halkımızı ve demokrasi güçlerini bilgilendirmeleri gerekmektedir. Bu konu halkımızın önemli kaygısı ve acil olarak öğrenmek istediği bir durumdur.”