KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, 7 Haziran seçimleri yaklaşırken Alevilere seslendi. Karasu, "Dersim ve Güneybatıdaki Alevi Kürt halkı kendi kimliği, kültürü ile özgür ve özerk yaşamak istiyorsa, HDP'nin başarısı için elinden geleni yapmalıdır," dedi.

ANF'de yer alan habere göre, Mustafa Karasu'nun 7 Haziran seçimleri için yaptığı çağrıdan satır başları şöyle:

"[...]Dersim, Sivas, Malatya, Maraş, Adıyaman, Erzincan ve bu alanlardaki halkımıza karşı devlet özel savaş yürüterek, yoksul bırakılarak, aç bırakılarak, topraklarından kopararak, zorunlu bir göçe tabi tutulmuşlardır.

"7 Haziran seçimleriyle Türkiye’deki otoriter rejimi, baskıcı rejimi gerileterek, gerçek anlamda bütün etnik ve dinsel kimliklerin özgür ve demokratik yaşamının sağlanacağı yeni bir siyasal dönem başlatma fırsatı ortaya çıkmıştır. Bu açıdan Avrupa’daki halkımızın bu seçimde HDP’yi başarılı kılacak bir çalışmayla Türkiye’nin siyasal tarihini değiştirecek bir tutumun parçası olması, böyle bir rol oynaması mümkündür.

HDP'NİN SEÇİMİ KAZANMASI TARİHİ SONUÇLAR ORTAYA ÇIKARACAK

"Geçmişimize baktığımızda her zaman acı veren büyük olaylarla karşılaşırız. Dersim’de Seyid Rıza ve arkadaşlarının idam edilmesi, Maraş ve Sivas katliamlarının gerçekleştirilmesi yalnızca bunlardan bir kaçıdır. Türk devleti her fırsatta Alevi Sünni gerilimini yaratarak, Alevileri kurban etmiştir. Dersim ve Güneybatı halkımız bu gerçekliği bilerek Türk devletine ve onun düzen partilerine bir yaklaşım belirlemek zorundadır. Bugün Türkiye’deki demokratik güçler ile Kürt demokrasi güçlerinin ittifakını da içeren bir çatı partisi vardır. Halkımızın bu oluşumu kendisine ait görmesi ve HDP’nin 7 Haziran’da seçimi kazanması için örgütlenmesi ve çalışması gerekiyor. HDP’nin seçimleri kazanması gerçekten tarihi sonuçlar ortaya çıkaracaktır.

DERSİM HDP'Yİ ZAFERE TAŞIMALI

"Dersim’deki halkımız geçmişte CHP’ye oy vermiş olabilir, ya da başka partilere oy vermiş olabilir. Ama şunu görmesi gerekiyor, kendi kimliği ile kültürü ile özgürce yaşayabileceği yeni bir Türkiye ancak HDP ile gerçekleşebilir. HDP’nin siyasi programı ile gerçekleşebilir. Eğer Dersim ailevi kültürü ile inancı ile Kırmancki dili ile kendi coğrafyasında özgür ve özerk yaşamak istiyorsa, Güneybatıdaki Alevi Kürt halkımız kendi kimliği, kültürü ile özgür ve özerk yaşamak istiyorsa, HDP’nin başarısı için elinden geleni yapmalıdır. [...]Eğer HDP başarı kazanırsa tüm demokrasi güçlerinin önü açılacak. Bütün demokrasi güçleri güç kazanacaktır. Aleviler kendi kimliği, kültürü ile Türkiye siyasetinde Türkiye toplumsal yaşamında, kültürel yaşamında yer alma fırsatı bulacaktır.

"Türkiye’deki AKP rejimini, otoriter rejimini geriletme paydasında buluşarak 7 Haziran seçimlerinde Dersim’de HDP’yi zafere götürecek bir çalışma ve tutum içerisinde olunması gerekiyor. Bunu tüm Dersim halkından bütün sol ve sosyalist kesimlerden, bütün dostlarımızdan, demokrasi güçlerinden bekliyoruz.

HDP'YE OY VERMEK İÇİN ÇALIŞILMALI

"Sivas, Malatya, Maraş, Adıyaman, Erzincan’daki tüm halkımızın da bu seçimde HDP’ye oy vererek geçmişte çektiği acıları, Türkiye’de demokratikleşmenin gelişmesiyle, Kürt halkının özgürlüğü ile daha coşkulu, moralli yeni bir özgür yaşama kavuşma fırsatını iyi değerlendirmelerinin çağrısını yapıyorum.

"Bu seçimin belki de kaderini Dersim ve Güneybatı’daki halkımız belirleyecektir. Sadece kendi oy vermeleriyle yetinmemelidirler. Herkes akrabalarını, dostlarını HDP’ye oy vermek için örgütlemelidir. Bu kutsal bir çalışmadır.

HDP İLE YENİ BİR DÖNEM BAŞLATMA ÇAĞRISI

"Gerçekten de demokrasi güçlerinin, devrimcilerin, sosyalistlerin, Kürt Özgürlük Hareketi’nin onlarca yıldır yürüttüğü mücadelenin somut sonuçlara ulaşmasını sağlayacak bir seçim olacaktır. Her hangi bir seçim gibi olmayacaktır. Türkiye’de demokratik devrim değerinde sonuçlar yaratacak bir seçim olacaktır. Bu temelde bütün halkımızı bu seçim başarısında yer almaya sadece oy vermeye değil HDP’nin oy oranını yükselterek, Türkiye’deki demokrasi mücadele tarihinde yeni bir dönem başlatmaya çağırıyor selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."