KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yaklaşan 1 Kasım seçimi öncesi bir açıklama yaptı. KCK açıklamasında, “Kamuoyu bilmeli ki, seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında da sorumluluk duygusuyla hareket ederek seçimlerin sağlıklı biçimde geçmesini sağlamak için elimizden gelen dikkatli davranmayı sürdüreceğiz,” denildi.

"'EYLEMSİZLİK' KONUMUNA RAĞMEN OPERASYONLARI SÜRDÜRÜYORLAR"

Fırat Haber Ajansı’nda yer alan KCK açıklamasında, 24 Temmuz’dan bu yana asker, polis ve gerilların yaşamını yitirdiği belirtilerek, “Polis ve asker saldırıları sonucu çocuk, kadın, yaşlı, genç yüzden fazla sivil halktan insanlar katledilmiştir. AKP iktidarı, tek bir gerilla kalmayana kadar bu savaşı sürdüreceklerini söylemektedir,” denildi.

‘Eylemsizlik’ kararının hatırlatıldığı açıklamada, “Eylemsizlik kararının ilan edildiği gün Ankara katliamı gerçekleştirilmiştir. Bu alçakça saldırıya rağmen Ankara katliamı şehitlerinin anısına bağlılığın gereği, onların özlemlerine cevap olmak için eylemsizlik kararımız sürdürülmüştür. O günden bugüne gerilla hiçbir eylem yapmadığı gibi, seçim çalışmalarına müdahale olarak görülebilecek hiçbir tutum içinde de olmamıştır,” denildi.

Açıklamada, ‘eylemsizlik’ durumuna rağmen, operasyonların sürdüğü belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“AKP hükümeti 7 Haziran öncesi Ağrı’nın Diyadin ilçesi ve başka yerlerde olduğu gibi askeri gerilla üzerine sürüyor, onlarca asker cenazesinin Türkiye şehirlerine gönderilerek şovenizmi körükleyip HDP'ye saldırıların artmasını sağlamak ve bu ortamda oyunu arttırmayı hesaplamaktadır. Halkımıza ve kamuoyuna duyururuz ki, AKP'nin asker ve polisi gerillanın üzerine sürmesi sonucu her an onlarca askerin ölüm haberleri gelebilir. AKP askerleri gerilla üzerine sürerek böyle bir provokasyon yapmaya çalışmaktadır. Halkımız ve kamuoyu bu konuda duyarlı olmalı, tepkisini ortaya koyarak AKP'yi bu politikadan vazgeçirmelidir. AKP'nin seçim öncesi onlarca askeri kurban etmesine izin verilmemelidir.

Gerilla güçlerimiz bu saldırılar karşısında hep dikkatli ve duyarlı davranmıştır. Ancak AKP hükümeti buna rağmen ısrarla gerillanın üzerine askerleri sürmektedir. Halklarımıza duyduğumuz sorumluluk gereği ortaya çıkacak istenmeyen durumlardan dolayı kamuoyunu önceden bilgilendiriyoruz.”

"BİZDEN YANA HİÇBİR OLUMSUZLUK OLMAYACAKTIR

KCK açıklamasında son olarak da, “Kamuoyu bilmeli ki, seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında da sorumluluk duygusuyla hareket ederek seçimlerin sağlıklı biçimde geçmesini sağlamak için elimizden gelen dikkatli davranmayı sürdüreceğiz. Bizden yana seçimlerle ilgili hiçbir olumsuzluk olmayacaktır. Kamuoyu ve halklarımızın saldırılar karşısında duyarlı olacağına inanıyor; halkımıza ve demokrasi güçlerine şimdiden 1 Kasım seçimlerinde başarılar diliyoruz,” denildi.