KCK Yürütme Konseyi 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi.

AKP'nin tek başına iktidar olmasını bir "başarı değil hükümet gaspı" olarak değerlendiren KCK, AKP'nin "Kürt Özgürlük Hareketi ve demokrasi güçlerine karşı sürdürdüğü savaşı tırmandıracağını" kaydetti.

KCK'den yapılan açıklamada Ömer Çelik'in 'Sonuna kadar savaşacağız' ifadelerine de değinilerek, "Seçim öncesi ilan ettiğimiz eylemsizlik ortamında AKP hükümetinin savaşta ısrar etmesi önümüzdeki dönemin de çatışmalı geçeceğini ortaya koymuş bulunmaktadır" denildi.

KCK'nin açıklamasının bir bölümü şöyle:

“Demokratik karakterde olmayan, hegemonik otoriter zihniyetteki AKP ve Tayyip Erdoğan 7 Haziran seçimlerini daha ilk günden yok sayarak halkların iradesine bir siyasi darbe yapmıştır. Bugün herkes seçim sonuçlarına saygılı olsun diyen Tayyip Erdoğan, tekrar seçim yapılmalı diyerek halklarımızı 1 Kasım’da zoraki seçime götürmüştür.

HDP'NİN KAYBETMESİNDEN SÖZ EDİLMESİ GASPI ÖRTMENİN KILIFI OLARAK GÖRÜLÜYOR

7 Haziran seçimlerini yok sayıp hükümet kurdurtmama görüşmeleri yaparken, iktidarda düşüp meşruiyeti kalmadığı halde dışarıda ve içerde savaş kararı alarak ve savaşı yaygınlaştırıp derinleştirerek darbe içinde darbe yapmıştır. Darbe içinde darbe yaparak, çok yönlü müdahalelerle bir toplumsal mühendislik aracı haline sokulan 1 Kasım seçimlerini yaparak 7 Haziran’da kaybettiği hükümete fiilen el koymanın resmi gaspını da yapmıştır. AKP’nin 1 Kasım seçim başarısı olarak lanse edilen bu hükümet gaspı olmaktadır. Bu açıdan AKP’nin başarısı ve HDP’nin kaybetmesinden söz edilmesi bu gaspı örtmenin kılıfı olarak görülmelidir.

AKP 7 Haziran sonrası gasp ettiği ve şimdi yasallaştırdığı bu hükümetle hem hegemonik otoriter sistemini kurmaya çalışacaktır hem de Kürt Özgürlük Hareketi ve demokrasi güçlerine karşı sürdürdüğü savaşı tırmandıracaktır. Seçim öncesi bu savaşı tek bir gerilla kalmayana kadar sürdüreceğini açıklamışken, 1 Kasım seçimlerinin hemen sonrası AKP sözcüsü Ömer Çelik tarafından da kamuoyuna resmen duyurmuştur. Bu yeni hükümetin tek maddelik siyasi programıdır. Söylenecek diğer şeyler ise bu savaş politikasının aksesuar niteliğindeki tamamlayıcısı olacaktır.

'ÖMER ÇELİK'İN AÇIKLAMALARI DOLMABAHÇE'NİN REDDİ'


Ömer Çelik’in sonuna kadar savaşacağız söylemi Dolmabahçe mutabakatının reddedilmesi ve Önder Apo’ya uygulanan, ağır tecrit altında tutulmasıyla başlatılan savaşın bugün daha açık bir ifadeyle kamuoyuna sunulması olmaktadır.

Biz defalarca savaş politikalarının kimi dış güçler tarafından AKP’yi kendi bölge politikalarında kullanmak için teşvik edildiğini, böyle bir savaştan nemalanan kimi iç odakların olduğunu da vurguladık. Ancak şimdiye kadar yaklaşımlarımız dikkate alınmadığı gibi tasfiye saldırıları ile karşılık bulmuştur. Seçim öncesi ilan ettiğimiz eylemsizlik ortamında AKP hükümetinin savaşta ısrar etmesi önümüzdeki dönemin de çatışmalı geçeceğini ortaya koymuş bulunmaktadır. (ANF)