KCK Yürütme Kurulu üyesi Mustafa Karasu, Hükümet ve HDP'nin yaptığı "ortak açıklama"nın ardından HDP Eş Gneel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik hedef göstermelere teki gösterdi. Karasu, "Selahattin Demirtaş’a yönelik saldırılar kişisel değildir; HDP’ye yönelik bir saldırıdır. Yine HDP’yi zayıflatma temelinde Kürt halkının Özgürlük Mücadelesi’ni zayıflatma hedeflidir," dedi.

Mustafa Karasu'nun, Bülent Arınç ve AKP’lilerin "Demirtaş çözümün önünde engel" yönündeki açıklamalarına ilişkin ANF'de yer alan değerlendirmeleri şöyle:

"Bülent Arınç’ın yaklaşımları, AKP hükümetinin Selahattin Demirtaş’a yönelmesi tamamen HDP’ye karşı yürütülen psikolojik savaşın sonucudur. HDP’nin bu seçimde başarılı çıkması istenmiyor. Çünkü HDP barajı aştığı andan itibaren AKP hem siyasi amaçlarına ulaşamayacaktır, hem de HDP barajı aştığında AKP’nin gerçek yüzü açığa çıkacaktır. HDP barajı aştığında artık Türkiye’de demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü süreci hızla gelişecektir. Tüm bunlar tabii ki Kürt sorununda tutarlı olmayan, bir çözüm politikası olmayan, palyatif ve kozmetik bazı adımlarla Kürt sorununu çözebileceğini iddia eden, böyle beklenti yaratarak hep seçim kazanmayı hedefleyen AKP gerçeğini teşhir edecektir.

Özcesi, Selahattin Demirtaş’a yönelik saldırılar kişisel değildir; HDP’ye yönelik bir saldırıdır. Yine HDP’yi zayıflatma temelinde Kürt halkının Özgürlük Mücadelesi’ni zayıflatma hedeflidir. Gerçek bir demokratikleşme projesi olmadığı için, demokratikleşme adımları atacak irade ortaya konulmadığı için demokrasi güçlerinin güçlenmesini, gelişmesini istemiyorlar. Çünkü demokrasi güçleri gelişirse gerçek yüzleri açığa çıkacaktır. Bu saldırılara verilecek en iyi cevap demokrasi güçlerinin ittifak kurarak yoğun çalışıp AKP’yi gerileterek AKP’nin gerçek yüzünün açığa çıkmasını sağlaması olacaktır. “