KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok, Sterk TV’de yayınlanan programa katıldı. Ok, müzakerelerin başlamadığını söylerken, Kürt halkının yeni bir mücadele hamlesine hazır olması gerektiğini dile getirdi.

"BIRAKALIM ÇÖZÜMÜ HENÜZ MÜZAKERE SÜRECİ BİLE BAŞLAMADI"

ANF'de yer alan habere göre Sabri Ok, çözüm süreci ile Kobani ve Şengal’deki son durumu değerlendirdi. Çözüm sürecine ilişkin bir ilerlemenin olmadığı ve henüz müzakere sürecine geçilmediğini vurgulayan Ok, “Bırakalım çözümü henüz müzakere süreci bile başlamadı. Zaman geçiyor. Bu zihniyetle çözümün olması zordur ve olmaz da. Biz AKP’nin çözüm için adım atmasını isterdik. Şubat başında, Ocak sonunda çözüm olmasını isterdik. AKP’nin çözüme gelmesini istedik ama gelmedi ve gelmesi zordur. Bu zihniyetle çözüm olması mümkün değildir” diye konuştu.

BAHAR BAŞINDA "YENİ MÜCADELE HAMLESİ"

“Bundan sonra ne olacak?” sorusuna ilişkin de Ok, Kobani direnişinde olduğu gibi, Kürt halkının kendi öz gücüyle mücadelesini yürütüp, başarıyı elde edeceğini kaydetti. Ok, “AKP’yi, devleti çözüme zorlayacaktır” dedi.

Kürt halkının bahar başında "yeni bir ruh", "yüksek bir moral" ile "yeni bir mücadele hamlesi"ne hazır olması gerektiğini kaydeden Ok şöyle devam etti: “Bu mücadele çok yönlü olacaktır. Daha sonuç alıcı bir mücadele olacaktır. Bu kendini savunma, diplomatik ve siyasi bir mücadele olacaktır.”

"MÜZAKERE BAŞLAMAZSA SÜREÇ ADINA BİR ŞEY KALMADI DİYEBİLİRİZ"

Başından itibaren iki alternatif olduğunu hatırlatan Ok, “Ya müzakere ya da kendi mücadelemizle halkımızı özgürleştireceğiz, statümüzü oluşturacağız. Ama şimdi müzakere ile olmayacağı anlaşıldı. Eğer bugün yarın, yani çok kısa sürede müzakere başlamazsa bu süreç adına bir şey kalmadı diyebiliriz. AKP’nin adım atacağına yönelik şimdiye kadar bir işaret bulunmuyor” dedi.

ERDOĞAN'A YANIT: KOBANİLİLERİN ONA İHTİYACI YOK

Kobani direnişini de değerlendiren KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, Kobani’de AKP siyasetinin çöktüğünü söyledi. Ok, Suriye’de Kürt iradesi tanınmadan bir şey olamayacağını belirtti.

Ok, Erdoğan’ın, “Kobani yıkıldı kim yapacak” sözlerine ise şöyle yanıt verdi: “Kobanêliler artık özgür kentlerine dönsün. Kendi imkanları ile özgür bir şehir kursun. Daha dün yıkmak isteyen Erdoğan bugün kurmak istiyor. Kobanililerin ona ihtiyacı yok.”

"ŞENGAL DE YAKINDA KOBANİ GİBİ ÖZGÜRLEŞECEK"

Şengal’in de Kobani gibi kısa bir sürede özgürleşeceğine inandığını belirten Sabri Ok, Şengal’deki Êzîdîleri korumanın herkesin görevi olduğunu ve orada oluşacak bir statünün Güney Kürdistan yönetimini de güçlendireceğini belirtti.