KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, dün Diyarbakır'da HDP'nin seçim mitingine dönük bombalı saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. KCK, "Saldırı ya halkı HDP'ye oy vermeyecek düzeyde korkutmak ya da seçimi iptal ettirmek amaçlı gerçekleştirilmiştir" derken; "AKP'yi sandığa gömmeye çağırıyoruz," dedi.

Gerçekleştirilen son bombalı saldırının, HDP'ye yönelik süren saldırıların zirvesi olduğunu belirten KCK, seçim süreci boyunca 200 civarında saldırı gerçekleşmesine rağmen bu saldırıları önlemek için hiçbir tedbirin alınmadığına işaret ederek, saldırıların AKP'nin bilinçli politikaları sonucu gerçekleştiğini vurguladı.

ANF'de yer alan KCK açıklamasının satır başları şöyle:

"CUMHURBAŞKANI VE AKP HEDEF GÖSTERDİ"

"Amed'teki katliam da başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm AKP'lilerin ve yalaka basınının HDP'yi hedef göstermesinin sonucu gerçekleşmiştir. AKP, bu söylemlerle HDP'ye yönelik saldırılar için toplumsal meşruiyet sağlamak istemiştir. Nitekim 200 saldırı olmasına rağmen ne gündem yapılmış ne de bir önlem alınmıştır.

'SEÇİMİ İPTAL ETME AMAÇLANDI'

"Ya halkı HDP'ye oy vermeyecek düzeyde ürkütmek ve korkutmak ya da seçimi iptal ettirmek amaçlı gerçekleştirilmiştir. AKP iktidardan düşmemek için her türlü katliamı yapacak bir zihniyet ve politikaya sahiptir." AKP'nin, seçim dönemindeki söylemi, politikası ve bunun sonucu gerçekleşen saldırılarla meşruiyetini yitirdiğini vurgulayan KCK, böyle bir partinin Türkiye'de yönetim olması ve böyle bir yönetimin halklar tarafından kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

'AKP ÇİLLER HÜKÜMETİ GİBİ'

"1990'lı yıllardaki gibi devletin kirli güçleri ile kontra güçler Kürt halkına ve demokrasi güçlerine karşı yeniden harekete geçmişlerdir. Eski katliamcı karakterlerine IŞİD karakterini de ekleyerek toplu katliamlara yönelmişlerdir. Ancak Kürt halkı 1990'lı yıllardaki Kürt halkı değildir; daha bilinçli, daha örgütlü ve daha iradeli olarak her türlü saldırıyı kıracak ve boşa çıkaracak güce ulaşmıştır. Bu saldırılar halkımızın kararlılığını ve iradesini daha da güçlendirmekte, mücadele azmini bilemektedir. Bu açıdan bu saldırıların hesaplanan sonuçları alması mümkün değildir" diye kaydetti.

'DEMOKRASİ GÜÇLERİNİN ZAFERİ ÖNLENEMEZ'

"AKP boşuna çırpınmaktadır. HDP etrafında birleşen demokrasi güçlerinin zaferini önlemek mümkün değildir. Önder Apo'nun Türkiye'deki gericiliği yıkma projesi olan demokratik ulusa dayalı HDK-HDP projesi, tüm halkların umudu haline gelmiştir. Bu düzeyde halkların umudu haline gelen bir proje karşısında ne AKP ne de başka bir güç durabilir. 7 Haziran'da halklarımızın ve tüm demokrasi güçlerinin iradesi ve kararlılığı AKP'ye korktuğunu başına getirtecektir. AKP'ye korkulu rüyalar gördüren HDP, 7 Haziran akşamı bu korkulu rüyayı gerçek hale getirecektir. AKP ise dünyanın hiçbir yerinde görülmedik kirli, çirkin ve insanlık dışı seçim kampanyası yürüten bir parti olarak tarihe geçecektir."

'AKP'Yİ SANDIĞA GÖMMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Son olarak, yarın gerçekleşecek seçimlere dikkat çeken KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 7 Haziran'da AKP'nin yaratmak istediği kaosa karşı Türkiye halklarının özgür ve demokratik yeni bir yaşama adım atacağını belirterek, şu çağrıyı yaptı: "Tüm halkımızı ve demokrasi güçlerini Amed halkına yönelik katliama cevap olmak, özgür ve demokratik yaşama önemli bir adım atmak için güçlü ve kararlı iradeyle HDP projesinin başarısı için 7 Haziran'da AKP'yi sandığa gömmeye çağırıyoruz."