Mardin'de 2002 yılında kurulan Kent Konseyi'nin kurucuları arasında bulunan eski TTB Mardin Şube Başkanı Kamîran Yıldırım TTB olarak Kent Konseyi'nden çekildiklerini duyurdu.

Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Mardin Şubesi adına Mardin Kent Konseyi'nde yer alan ve 2002 yılından bu yana kent konseyinde bulunan Doktor Kamîran Yıldırım, kent konseyinden çekildiklerini belirti.

Sivil Toplum Kuruluşları'nın demokrasinin teminatı olduğunu belirten Yıldırım, "KESK Mardin Şubeler Platformu ve TTB olarak halkın oyu ile seçilen belediyelere atanan memurlar ile kesinlikle çalışmayacağız" şeklinde konuştu.

'ATANAN MEMURLARLA DEMOKRASİ OLMAZ!'

Mardin'de 2002 yılında kurulan Kent Konseyi'nin kurucuları arasında bulunan eski TTB Mardin Şube Başkanı Yıldırım atanan memurlarla demokrasinin olamayacağını söyledi. Yıldırım, yerine kayyım atandıktan sonra "Örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklanarak Silivri 9 Nolu Cezaevi'ne gönderilen Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün Mardin halkının iradesiyle seçildiğini hatırlattı. Yıldırım, "Halkın seçilmiş iradesini tutuklayıp cezaevine konulması asla kabul edilebilinecek bir durum değil. Türk'ü cezaevine koyanların bu yanlıştan derhal dönmesi lazım" ifadelerini kullandı.

SEÇİLMİŞLERİ SEÇENLER GÖREVDEN ALIR

Seçilmişlerin yerine memurların atanmasının demokrasinin katledilmesi anlamına geldiğini kaydeden Yıldırım, "Kayyum iş başında olduğu sürece çalışmalarımızı dondurma kararı aldık. Bu kararı alırken TTB Merkez Kurulu ile görüşerek aldık. Halkın katılımını esas alan kuruluşuz. Atanan memur ile bu katılıma bir darbe vurulmuş. Tekrar etmek istiyorum bu yanlıştan geri dönülsün. Seçilmişleri seçenler görevden alır" dedi. (Kaynak: Dihaber)