Halkların Demokratik Kongresi Kayseri bileşenleri Kayseri’de Newroz kutlamalarının 24 Mart’ta gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kayseri HDK adına açıklama yapan Kenan Maraşlı, bu yıl Newroz’un, Kürtlerin olduğu kadar Türkler ve Ortadoğu halkları için de barış ve demokratik çözüm kutlamalarına sahne olacağını belirtti ve kutlamalardaki manzaraların barış, demokrasi ve özgürlük isteminin göstergesi olduğunu ifade etti.

Maraşlı konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:

“AKP Hükümetinin başlattığı görüşme ve müzakere sürecinin yarattığı atmosfer, bu yeni safhada oldukça önemli bir başlangıçtır. Ancak gelişmelerin Kürt halkının tam hak eşitliğine dayalı, kimlik, anadilde eğitim, siyasi statü gibi temel hak ve özgürlüklerin hayata geçirilmesiyle ilerlemesi için, sadece Kürt halkı değil, tüm Türkiye halkları tarihi ve insani bir sorumlulukla karşı karşıya bulunuyor. Zira Türkiye halklarının, işçi ve emekçilerin, emek, barış ve demokrasi güçlerinin güçlü desteği Kürt sorunun gerçek çözümünü hızlandıracaktır.”

Kayseri’de 24 Mart Pazar günü Newroz kutlaması yapılacağını açıklayan Maraşlı, ”Kayseri’nin her milliyetten ve inançtan halklarını da bu kutlamamızda barış halayına omuz vermeye davet ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Selma Kara / Demokrat Haber Kayseri