"KCK" adı altında yapılan operasyon sırasında gözaltına alınarak tutuklanan ve dün gece görülen 3'üncü duruşmada tahliye olan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Cüneyt Caniş, İhsan Güler, Mehmet Şirin Yıldız, Derviş Polat, Metin Adugit, Veli Avcı ve Halis Çakır'ı yüzlerce kişi cezaevi önünde karşıladı.

Tahliyelerin ardından Van sokaklarından büyük coşku hakimken, bir çok yurttaş karar üzerine evlerinden çıkarak merkeze geldi. Polisin olağanüstü önlemlerine rağmen Van sokakları gecenin geç saatlerine kadar doldu taştı.

Bine yakın aracın katılımıyla oluşan konvoy şehir turu yaparken, konvoy Cumhuriyet Caddesi'ne geldi ve  Bekir Kaya ile tahliye edilenler burada toplanan halka seslendi.

KAYA: EN BÜYÜK CEVABI HALK VERDİ

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya Halkı alkış ve zılgıtlar içinde selamlayan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, kendilerinin toplumsal barışı bozmak iddiasıyla tutuklandığını belirtti.

Yapılan iddialara karşı en büyük cevabı sokaklara çıkan Van halkının gösterdiğini belirten Kaya, bedeli ne olursa olsun mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti.

Kaya, halen binlerce arkadaşlarının tutuklu olduğuna da dikkat çekerek, bunun için alınan tahliye kararına sevinmediklerini kaydetti.

Yapılan konuşmadan sonra Kürt siyasetçileri alandan ayrılırken, kitle ise uzun süre halay çekerek, tahliye kararını kutladı. (ANF)