Nusaybin'in tamamında uygulanan "sokağa çıkma yasağı" sürüyor. Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya, muhalefet partilerini ilçeye çağırarak, direnenlerin 'örgüt üyesi' değil, halk olduğunun görülmesini istedi. Kaya, hükümetin sivilleri katlettiğini söyledi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 4 mahallede aylardır çeşitli aralıklarla devam eden "sokağa çıkma yasağı" bugün ilçenin tamamında ilan edildi. 13 Kasım’dan bu yana  kentte 19 kişinin katledildi.

Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Sara Kaya, ilçedeki gelişmeler i ANF'ye değerlendirdi.

'BÜYÜK KATLİAM GİRİŞİMİ VAR'

Kaya, "Nusaybin’de 'sokağa çıkma yasağı' 7 gündür 4 mahallede devam ediyordu. Ancak bugün yasakların olmadığı mahallelerde büyük bir yürüyüş olacaktı. Sırf halk yasaklı olan mahallelere yürümesin diye kentin tamamında 'sokağa çıkma yasağı' getirildi.

Şu an milletvekilleri ile Zeynel Abidin Mahallesi'nde kalıyoruz. Şu an kentin tamamına top ve tank atışları yapılmaktadır. Öyle görünüyor ki, yasakların olduğu tüm kentlerde büyük bir katliam girişimi var. Nusaybin’de şu an büyük patlama ve çatışmalar sürüyor" diye konuştu.

'ÖLENLERİN TAMAMI SİVİL YURTTAŞ'

Nusaybin’de her gün sivillerin katledildiğine de dikkat çeken Kaya, bölgedeki Kürdistan’ın diğer illerinden destek sunulmasını istedi. Kaya, şunları aktardı: "Benim de yaşadığım İpek Mahallesi'nde hiçbir çatışma olmamasına rağmen 39 yaşında bir kadın evinin avlusunda katledildi.

Bugün saat 12.00'de bizim yürüyüşümüz vardı ama bunun önüne geçmek için kentin tamamına yasaklar konuldu.

13 Kasım’dan bu yana Nusaybin’de 19 sivil yurttaş katledildi. Bu insanların tamamı sivildi ve silahsızdı. Bunların içerisinde 3 tane kadın, anne olan insanlardı. Burada yasaklar sadece sokağa dönük değildir. Kendi evinin avlusu bile yasaklıdır. Hatta başını pencereden çıkartırsan bile yasak kabul ediliyor."

'MUHALEFET NUSAYBİN'E GELMELİ'

Hükümetin sivil halkı katlettiğini söyleyen Kaya, Meclis'teki muhalefeti Nusaybin’e davet etti.

Kaya, şöyle dedi: "Burada hiç kimsenin yaşam güvenliği yoktur. Onun için burada bulunan yerel yöneticiler olarak Meclis’teki muhalefete, CHP’ye, MHP’ye çağrıda bulunuyoruz; Nusaybin’de 24 saat kalmanızı istiyoruz.

Burada silahlı örgüt üyelerinin olduğu iddia eden hükümet, bu gerekçeyle saldırıyor ama burada tankların mahallesine girmesine izin vermeyenlerin halk olduğunu muhalefetin gelip görmesini istiyoruz. Buyurun gelin, kendi gözlerinizle gözlemleyin. Burada bir halk direnişi söz konusudur.

Biz muhalefete burada aylarca kalın, demiyoruz. Sadece 24 saat kalın ve kendiniz karar verin. Bizim de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimliğimiz var, ama Suriye’de Esad için ‘halkını katlediyor’ diyen hükümetin pratiğini bugün Nusaybin, Cizre, Kerboran’da görüyoruz."