Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Sınırda fiziki güvenlik sistemi kurulacaktır" diyen Arınç'ın , Suruç ilçesindeki bombalı saldırıda ölenler için ulusal yas ilan edilmesinin gerekli görmediklerini de "Her gün ulusal yas ilan edersek anlamı kalmaz" diyerek gerekçelendirdi.

Arınç'ın konuşmasında dikkat çeken bir diğer nokta biri ise Arınç'ın Suruç'taki kanlı saldırıda hayatını kaybeden HDP'li yöneticilerden bihaber, "Suruç'ta her gün 3 gösteri yapılıyor ve HDP'nin yöneticileri yapıyor. Acaba bu grubun içinde neden yoklardı?" sözleri oldu.

Patlamanın meydana geldiği Amara Kültür Merkezi'ndeki güvenlik kameralarının 'yokluğuna' işaret ederek öne sürdüğü iddiayı temellendirmeye çalışan Arınç, HDP PM üyesi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç ve katliamda yaşamını yitiren diğer HDP'lileri 'es geçerek' şunları söyledi:

"Polis yoktu diyenlere başka bir şey daha sormak istiyorum. HDP’lilerden  ve belediye yetkilerinden birisi yoktu aralarında. Tüm bu soruların yanıtlarını bulacağız. Hâlâ hükümeti hedef alan ve kan üzerinden terör örgütü propagandası yapanların dikkatli olmasını diliyorum. Fevkalade bir algı operasyonu yapılıyor ve Türkiye DAEŞ’e müdahilmiş algısı yapılıyor. Tüm kayıtlar gösteriyor ki Suruç’ta her gün en az 3 gösteri yapılıyor ve açıklamalar yapılıyor. Açıklama yapanlar da HDP yöneticileri. Neden orada yoklardı? Herkesin dikkatli olmasını diliyorum. Hükümetimiz görev başında. "

ARINÇ'IN SÖZLERİNE TEPKİ

Arınç'ın bu açıklamalarına CNN Türk canlı yayınında Şirin Payzın'ın konuğu olan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, "Arınç'ın sözleri HDP'liler niye ölmedi anlamına gelir, çok çirkin bir açıklama!" diyerek tepki gösterdi.

Diğer taraftan gazeteciler de Arınç'ın açıklamalarına Twiter hesapları üzerinden tepki gösterdi:



(Demokrat Haber)