AKP, Kartal’da 12 bin 668 geçersiz oy kullanıldığı iddiasıyla ilçe seçim kuruluna itiraz etmişti.

Oyların yeniden sayılması sonucunda CHP’nin kazandığı kesinleşti. Bülent Ecevit Kültür Merkezi önünde bekleyen CHP’li kalabalık meşaleler yakarak kutlama yaptı.

CHP’li Altınok Öz’ün başkanlığı kesinleşti.

AKP’liler tarafından İlçe Seçim Kurulu’na verilen itiraz dilekçesinde “Tespitlerimize göre geçerli oy sayısının yaklaşık yüzde 5′i geçersiz kabul edilmiş ve seçmen iradesi sandığa yansımamıştır. Geçersiz oyların seçim sonucunu partimiz lehine etkileyeceği kanaatindeyiz. Seçim üzerindeki şaibenin kaldırılmasını ilgili mevzuat gereği Kartal’da sandıkların yeniden sayılmasını talep ediyoruz.” denildi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise, “mevcut belediye başkanımız önemli bir farkla kazandı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu duruma itirazı var. Somut deliller varsa itirazlar ciddiye alınabilir. Ben kararın Cumhuriyet Halk Partisi lehine olacağı kanaatindeyim. Hukuk bunu emrediyor çünkü” diye konuştu.

Seçimi kazanan Altınok Öz de “demokratik bir seçim süreci yaşadık hiç bir yerde sorun olmadı. Kartal Cumhuriyet Halk Partisi’nin, öyle olmaya devam edecek” diye konuştu.

İTİRAZ BAŞVURUSU SIRASINDA ARBEDE

AKP’nin itiraz dilekçesi verdiği sırada iki partinin mensupları da salona girmeye kalkınca arbede yaşandı. İlçe Seçim Kurulu’nda içeriye ilgisiz kişilerin de girdiğini ileri süren iki partinin mensupları arasında sataşmalar görüldü. Sonunda salona çevik kuvvet ekipleri çağırıldı. Çevik kuvvet ekipleri, her iki partinin temsilcilerini dışarı çıkması konusunda ikna edince olaylar yatıştı.

AKP Grup Başkanvekili Belma Satır, milletvekilleri Erol Kaya, Osman Boyraz ve Metin Külünk İlçe Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi vermeye geldi.

AKP’li grup, Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ne geldiği sırada CHP’liler de oradaydı. CHP’li grupta Başkanvekili Akif Hamzaçebi, milletvekili Mahmut Tanal ve resmi olmayan sonuçlara göre Kartal Belediye Başkanı seçilen Altınok Öz ve partililer yer aldı . (Sözcü)