Son dönemde partiler arasındaki ittifak tartışmalarına dair değerlendirmelerde bulunan SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, "HDP'nin içinde yer almadığı bir ittifak hiçbir yere varmaz" dedi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın Artı Tv'de yayınlanan Ezo Özer ile ODAK programına konuk oldu.

Karayalçın, CHP'de son durum, siyasi partilerin görüşme trafiği ve ittifaklara dair değerlendirmelerde bulundu. 

CHP'de son dönemde gerçekleşen istifaları bir bölünme olarak görmediğini ifade eden Karayalçın, "Bir bölünme söz konusu olacaksa bunu CHP'de değil AKP'de görüyoruz. AKP'nin 2. Genel Başkanı ve 3. Başbakanı Ahmet Davutoğlu ayrı bir parti kurdu. Bölünme sözcüğü kullanılacaksa bunun için kullanılmalıdır. AKP iktidarının uzun bir bölümünde görev yapmış olan, AKP'nin iktisat ve maliye politikalarının sorumlusu olarak görülen Ali Babacan ayrı bir parti kurdu, bu da bölünme sözcüğünün başka örneği. Ben CHP'de bölünme denebilecek ciddi bir olayla karşılaşabilecğeimizi düşünmüyorum. CHP'den ayrılan isimler oldu ama bu bölünme sözcüğünü kullanacağımız bir durum yaratmıyor" dedi.

'HDP'NİN İÇİNDE YER ALMADIĞI BİR İTTİFAK HİÇBİR YERE VARAMAZ'

İttifaklar ve siyasi partiler arasındaki birlikteliklere dair de değerlendirmelerde bulunan Karayalçın, "HDP'nin içinde yer almadığı  bir ittifak hiçbir yere varmaz" dedi. Karayalçın sözlerini şöyle sürdürdü: "HDP'nin içinde yer almadığı bir ittifak hiçbir yere varmaz. Ama şunu da söylemek gerekiyor şu an bir ittifak yok zaten. İttifak ifadesini lafın gelişi olarak kullanıyoruz. Siyasi parti genel başkanlarının birbirilerine yaptıkları ziyaretlerde titizlikle 'bu ittifak görüşmesi değildi' ifadesini duyuyoruz. Ülkenin gidişatı, yapılan yanlışlıkların değerlendirilmesi ya da parlamenter sisteme geçiş için hazırlanmış olan tasarıların karşılklı olarak alınıp verilmesi amacıyla bunların yapıldığını söylüyorlar. Teknik olarak bir ittifak yok. Şu an İYİ Parti ve CHP ittifak içerisinde. Saadet Partisi ittifak ifadesini kullanmadı. Karamollaoğlu, 'dirsek teması içindeyiz' dedi. HDP'lilerin oyuyla Ankara ve İstanbul'da ve birçok yerde CHP seçim kazandı. Ben CHP'nin 2019 seçimlerinde desteğini aldığı tüm partilerle ittifak yaparak seçime girmesinin doğru olacağını düşünüyorum."