Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve belediye başkanı seçilen adaylara mazbata verilmemesine ilişkin kararını değerlendirdi.

Kararın hukuken yanlış olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, "Kanunen somut bir suça iştirak etmemiş, idari bir kararla kamu görevinden uzaklaştırılmış bir kişinin seçilme hakkı engellenemez" dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Karamollaoğlu, "Ülkemizde 3 yıldır KHK mağduru büyük bir kitle meydana getirildi. KHK mağdurları, devlette de özel sektörde de iş bulamadığı gibi birçok haktan da mahrum bırakılıyor. Şimdi de milletin oylarıyla seçiliyor fakat mazbatasını alamıyor" ifadesini kullandı.

"Kanunen somut bir suça iştirak etmemiş, idari bir kararla kamu görevinden uzaklaştırılmış bir kişinin seçilme hakkı engellenemez" diyen Karamollaoğlu, YSK'nın bu kararının demokrasiye zarar vereceğini ve KHK'lı yüzbinlerce kişinin problemlerini derinleştireceğini belirtti.

Hangi partiye mensup olursa olsun adaletin esas alınması gerektiğini kaydeden Karamollaoğlu, "Unutmayın! Bugün başkasına lazım olan adalet yarın size de lazım olur!" dedi.