Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinin yöneticileriyle birlikte medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sedat Peker’in silahlanma çağrısına değinen Karamollaoğlu, “Bu cesareti Cumhur İttifakı’ndan alıyor. Bu havayı oluşturdular. Ülkenin beka sorunu var, bunun için de silahlanılması gerekir gibi bir hava oluşturdular ne yazık ki! Böyle bir havada normalde seçim olmaz. Türkiye güya hukuk devleti. Soruşturma başlatılmasını önemsiyorum. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’in haberine göre açıklamalarına “Derdimiz memleketin huzura kavuşması birlik ve beraberlik içinde olmamız. Farklı görüşlerden olsa da kucaklaşmamız. Nihayet bu ülke hepimizin” diyerek başlayan Karamollaoğlu sorulara geçmeden TRT’ye sitemde bulundu. TRT’nin 31 Mart yerel seçim pusulasında ilk sırada yer alan Saadet Partisi’ni canlı yayında atlayarak ikinci sıradan başladığını söyleyen Karamollaoğlu, “TRT, nasıl olduysa kamera mı denk gelmedi? Bizi atladılar, ikinciden başladılar. Üzülsem ne olacak ama şaşırdım! Bugün sağ olsunlar gelmişler. Ümit ederim buradaki cevapları yansıtırlar kamuoyuna” dedi.

Karamollaoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

‘MİRAS TARTIŞMASI GÖRMÜYORUZ’

*Siyasette 1994 ruhuyla ilgili hatırlatmalar yapılıyor. Erdoğan’a da 94 ruhunu hatırlattınız. Miras tartışması mı var?

Miras tartışması görmüyoruz. 94 ruhunu benimseyen insanlar 25 yıl sonra mı hatırladılar. Ruh çağırmakla ruh gelmez. O bir mevhum. Onu benimsemek gerekir. Biz bugüne o ruhla geldik, aynı ruhla devam edeceğiz.

‘PARMAK BOYASI KALMALIYDI’

*Sahte seçmen, seçimin adil yapılmadığı gibi 31 Mart seçimlerinin önceki seçimlerdeki gibi şeffaf bir ortamda gerçekleşmeyeceğine dair haberler var. Sizin aldığınız özel önlemler var mı?

Şahsen Türkiye’deki seçim sisteminin 15-20 yıl öncesine kadar dünyadaki en sağlıklı seçimi olduğuna inanıyordum. Zaman içinde bu güven kaybolmaya başladı. İlk başta önem vermedim. Parmaklarda boya oluyordu. Mükerrer oylamayı önleyen bu yöntem kaldırıldı. Bu boya olmalı, kalmalı. Güven sağlıyor. Her partinin sandık başkanlığı için teklifte bulunması kaldırıldı. Şimdi devlet atıyor. Atama dediğinizde bunun içine tarafgirliğin girmesi zordur. Önceki seçimlerde mühürsüz oy pusulalarının geçerli kabul edileceği ifadesi bendeki güveni sarstı. İkinci mühür sahte oy kullanılmasın diye kanuna yazılmış. YSK’nın bir kanununa karşı gelme hakkı da yetkisi de yok. O beni sarstı. Hile yapılmasının kapısı açılıyor. Benim elektronik ortama güvenim yok. O oyları nasıl ki sandık kurulları tek tek sayılıyorsa ilçe seçim kurullarında da böyle olmalı. Daha sonra bunları elektronik ortamda toplayabilirsiniz.

‘ADIMLARIMIZ ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR’

Adil şartlara gelince… Sayın Cumhurbaşkanı seçimlerde en aktif rol oynayan insan. Bizim attığımız adımlar engellenmeye çalışılıyor. Öyle bir adalet zaten yok. Elimizdeki imkanların kullanmamıza bile izin vermiyor. Televizyonlar, gazeteler iftira atıyorlar. Seçimle ilgili olmayan konularda insanlara iftira atılıyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan hangi sıfatla konuşuyor? Cumhurbaşkanı sıfatıyla konuşuyor. Dokunulmazlığı var. Söz söyleyen hop tutuklanıyor. Güreşirken tabiri caizse hile de yapsa hakimler Erdoğan’a müdahale edemiyorlar, çünkü dokunulmazlığı var, diyorlar.

Saadet Partisi bütün ilçe ve illerde aday gösterme gayretindeki tek parti ama buna rağmen ithamlar geliyor.

‘İTTİFAK KESİNLİKLE OLMAYACAK’

Biz ittifak yapmayacağız dedik, dirsek temasında bulunacağız da demedik. Biz yapmayacağız ama seçim bölgelerinde mutlaka dirsek teması olur dedik. Sayın Kılıçdaroğlu nezaketen geldi ve görüşmemizde irtifak kesinlikle olmayacağını ben ifade ettim. Bir önceki seçim genel seçimdi ve ittifakın içine yüzde 10 barajı nedeniyle girdik.

‘BEKLEDİĞİMİZ OYU ALAMADIK’

Gördük ki ittifaklar siyasette her zaman beklenen sonucu vermiyor. İki kere iki bazen 3 bazen 5 ediyor. Genel seçimde bildiğiniz gibi biz beklediğimiz oyu alamadık. CHP’ye de beklediğinin altında oy çıktı.

‘KAZANACAK ADAYLAR ARIYORUZ’

Biz prensip olarak her yerde seçime tek başımıza girme kararlılığındayız. İlle de bugünkü kadrolarımızın içinden çıkacak adaylar aramıyoruz. Bizim prensiplerimize uyan ve kazanacak adaylar arıyoruz.

‘BÖYLE BİR HAVADA SEÇİM OLMAZ’

*Organize suç örgütü hükümlüsü Sedat Peker bu açıklamaları yapacak cesareti nereden buluyor?

Bu cesareti Cumhur İttifakı’ndan alıyor. Bu havayı oluşturdular. Ülkenin beka sorunu var, bunun için de silahlanılması gerekir gibi bir hava oluşturdular ne yazık ki! Böyle bir havada normalde seçim olmaz. Türkiye güya hukuk devleti. Soruşturma başlatılmasını önemsiyorum. Allah yardımcımız olsun.

ABDULLAH GÜL İDDİALARI

*Parti kuracağı söylenen Abdullah Gül ile temasınız oldu mu?

Bir temas olmadı. Bu şayialar benim de kulağıma geliyor. Türkiye’nin yeni bir oluşum beklentisi içinde olduğu kanaatinde değilim. Bir arayış varsa biz o arayışın muhatabıyız. Kapımız herkese açık.

HDP bizim gündemimizde yok. İtham var. Bizim yaptığımızı AK Parti yapsa ona bu sorular sorulmuyor, niye? Biz her seçmenin oyunu istiyoruz. Seçim başka türlü kazanılmaz ki!

‘KALBİNİZ BİZİMLE DE OYUNUZ KİMİNLE’

Sayın Cumhurbaşkanı devamlı tek parti döneminden bahsediyor. Biz şu an tek parti dönemine girdik. ‘Kalbiniz bizimle’ dediler. Seçim yaklaşırken sordum, anladık kalbiniz bizimle de oyunuz kiminle? Kutuplaştırmama, bütün insanımızı kucaklamak, adaletimizi tesis etmek bir numaralı meselemiz olmalıdır. Türkiye bir beka sorunuyla karşı karşıyaysa ilk yapılacak iş Türkiye’ye kucaklaştırmaktır. Biz kucaklaşmak mecburiyetindeyiz. Kimseyi küçümsemek istemedim ama bu problemleri çözecek tek parti Saadet Partisi’dir.

‘BASKI KURDULAR’

*Sülün Osman filminiz sinemalarda gösteriliyordu ama kaldırıldı. Bunun gibi başka çalışmalar da gelecek mi?

Hükümet Sülün Osman’dan niye bu kadar çekindi anlamadım. Baskı kurdular, reklam ajanslarına Sülün Osman’ı kaldırttılar. O kadar sade, o kadar basitti ki, kimseye parti olarak atıfta bulunmuyor!

‘KAZANMA GAYRETİYLE ÇALIŞACAĞIZ’

*Bu seçimde başarı kriteriniz nedir?

Biz seçime girdiğimiz her yerde seçimi kazanmak gayretiyle çalışacağız. Kazanamamak orada kaybettiğimiz manasını taşır.

*Cumhurbaşkanı ve AKP HDP’yi hedef göstererek ve terörle ilişkilendirmesini nasıl değerlendiriyoruz. İktidarın HDP bağlamında muhalefete çizdiği sınır var. Bununla baş edebilmek için bir strateji belirleyecek misiniz?

Bizim kanaatimiz Türkiye’de bir Kürt sorunu yoktu sonradan kaşınarak ortaya çıkarıldı.

‘HÜKÜMETİN OYUNUNA GELMEYECEĞİZ’

Biz hükümetin bizi siyasi arenada çekmek istediği oyuna gelmeyeceğiz. Onun için ittifaklarda yer almadık. Biz Güneydoğu’yu en yakın seçmenler olarak görürüz. 1994 seçiminde Diyarbakır’ı, Batman’ı, Van’ı biz kazandık. Polemiğe girmeyi kesinlikle reddediyorum. İktidar üzerimize bir şey sıçratmaya çalışıyor. Biz oyuna gelmeyeceğiz! İktidarın kendisinin hangi yollara başvurduğunu hepimiz gördük, yaşadık. Ortadoğu’nun bu hale gelmesinde de sorumluluğu olduğunu biliyoruz. Seçilmiş bir belediye başkanlarının haklarında mahkeme kararı olmadan görevden alınmalarını veya istifaya zorlanmalarını doğru bulmuyorum. (Temel Karamollaoğlu, salonda filmi izlettikten sonra “Şimdi ne var bunda?” diye sorunca salonda gülüşmeler oldu.)

‘ÇARŞI PAZARDA EMİR-KOMUTA’

*Cumhurbaşkanı-Çipras görüşmesinde Adalar, Kıbrıs konusu dile getirilmedi. Bir de İş Bankası poleği ve ekonominin durumu hakkında görüşleriniz nedir?

Rum kesiminin gafleti olmasaydı ada gitmişti! Bunlar Kıbrıs’a sahip çıkamazlar, çıkmıyorlar. Biz adeta Ege’yi Yunanistan’a terk ettik gibi. Söz edilmemesinin sebebi bu. Suriye, Mısır, Libya da Yemen de öyledir… İş Bankası polemik malzemesi yapılmak isteniyor. Bu konunun oturup ciddi şekilde incelenmesi icap eder. Kendi kontrollerinde olmayan hiçbir kuruma razı değiller. Muhalefeti bile dizayn etmek istiyorlar. Ekonomi, dananın kuyruğunun koptuğu yer. Soğan lobisi vardı şimdi 15 liralık yeşil soğanda gözümüz. Çarşı pazar emir-komutayla… Domates 3 lira olacak! Emredersiniz komutanım!!! Serbest piyasada fiyatlar belirlenemez! Bunu bile öğrenememişler. Siz üreticiyi desteklemezseniz başkasına mahkûm olursunuz.

FETÖ İLE MÜCADELE İDDİALARINA YANIT

Şu anda iktidarda bulunan arkadaşlar, bizden kendileri koptular. Biz Milli Görüş gömleğini hiç çıkarmadık. Fethullahçılarla kol kola girdiler. 10 küsur yıl beraber aynı yatakta uyudular! ‘Bunlar zillet, illet ittifakı yapıyorlar’ diyor. Ayıptır! Bir siyasetçi bunu konuşmaz!

Biz hiçbir zaman Fethullahçı olmadık olmayız! Şimdi çıkmış meydanlarda AK Parti Ve MHP dışında kimse mücadele etmedi diyor. Peki bizim parti olarak verdiğimiz şehitlerimiz, gaziler nerede? Ayıptır, günahtır!

*İstanbul ve Ankara için ne öngörüyorsunuz?

Biz İstanbul ve Ankara’da aday çıkaracağız. Bir hafta içinde herhalde neticelenir.

Kaynak: Duvar