Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmalarına karşı olduklarını belirterek, “Kimse kendisini mahkeme ve hakim yerine koyamaz” dedi.

Karamollaoğlu, partisinineğitim merkezinde düzenlediği basın toplantısında, milletin iradesine ipotek koymanın kimseye bir şey kazandırmadığını, demokrasilerde temel esasın seçimle gelenin seçimle gitmesi olduğunu söyledi.

Terörle mücadeleyi her zaman desteklediklerini ifade eden Karamollaoğlu “Ülkemizde adli yetkiye sahip kurumlar bellidir. Bu kurumlar mahkemelerdir.  İktidar da hukuka bağlıdır. Kimse kendisini mahkeme ve hakim yerine koyamaz. Bir karar alındığı zaman bu kararın mutlaka bir hukuk prensibine göre alınması icap eder” açıklamasını yaptı.

Hukuk prosedürü tamamlanmadan işlem yapılmasına karşı olduklarını belirten Karamollaoğlu, suç işlediği taktirde kimsenin görevden alınmasına karşı olmadıklarını ve bu suçların adli merciler tarafından tespit edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu kayyum kararıyla hukuk dikkate alınmadığı gibi halkın iradesi de dikkate alınmamıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınması nedeniyle HDP’ye dayanışma ziyareti yapıp yapmayacaklarına ilişkin de Karamollaoğlu, partilerle yeri geldiği zaman irtibat kurduklarını, ancak muhalefet olarak topyekün hükümete karşı bir kutuplaşma havasına girmek istemediklerini söyledi.

‘DURUM ENDİŞE VERİCİ’

‘Güvenli Bölge’ye ilişkin basına yansıyan bilgilerin kendilerini endişelendirdiğini ifade eden Karamollaoğlu, şu değerlendirmede bulundu: “5 km ABD ile ortak kontrol bölgesi, 9 km ABD’nin kontrol bölgesi, 4 km ise ABD’nin koz olarak tutacağı bir güvenli bölge… Eğer bu iddialar doğruysa gerçekten durum endişe vericidir. Şu bilinmeli ki ABD dünyada yaşanan sıkıntı ve problemlerin ana kaynağıdır. Irak işgalinin Suriye iç savaşının müsebbibi bir devletten böyle bir konuda olumlu adımlar atacağı beklentisi son derece yanlıştır. Böyle bir güvenli bölge ancak çekiç gücü sınırımıza yığmak demektir. Bu sebeple ABD’nin değil ülkemizin menfaati esas alınmalıdır. Bugüne coğrafyamızda savaşın ve huzursuzluğun kaynağı olan ABD ile ilişkilerinizi gözden geçirin. Bakınız Ortadoğu’dan dış güçler tamamen elini çekmedikçe bu coğrafyaya huzur gelmeyecektir. İşte Filistin’in durumu, Golan tepeleri ilhak ediliyor. Adeta Büyük Ortadoğu Projesi adım adım işleniyor. Ne yazık ki bu projenin eşbaşkanlarından birisi Sn. Erdoğan. Hem BOP eşbaşkanı olup hem de bu coğrafyada huzuru tesis edecek adımlar atmak mümkün değildir.”

Temel Karamollaoğlu, memurlara yönelik toplu sözleşme görüşmelerine değinerek, son dönemdeki artan zamlar nedeniyle memurun 4+4 oranındaki maaş artışına evet denmesinin mümkün olmadığını ifade etti.